Ambasadorul SUA la Cluj

Trebuie să luptăm împotriva corupției, iar tinerii sunt cei care pot schimba viitorul țării. Acesta este mesajul ambasatorului Statelor Unite în România, Hans Klemm, transmis de la Cluj-Napoca. Klemm susține că fenomenul corupției a luat o amploare prea mare, atât în România, cât și în SUA, iar tinerii români au demonstrat că pot schimba ceva, atunci când și-au susținut opiniile în stradă și chiar au dat jos un guvern.
Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a vorbit în cadrul unei prelegeri susţinute în faţa studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, despre corupție ca fenomen alarmant atât în Statele Unite, cât și în România. Diplomatul a astras atenția, chiar în ziua în care la Bucureşti a fost făcut public bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul trecut, că țara noastră este pe drumul cel bun în lupta împotriva corpției, dar nu trebuie să se oprească aici.
"Felicit România pentru ceea ce a făcut în ultimii ani pentru a lupta împotriva corupției. Dar este o luptă care nu se termină niciodată şi trebuie să fie susținută. Nu este o luptă care există doar în România. Și Statele Unite au o problemă continuă cu corupția. Sunt mulți foști guvernanți care au fost condamnați la închisoare pentru practici corupte", a spus ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.
Totodată, acesta a arătat că îi apreciază pe tinerii care au avut curajul să iasă în stradă și să schimbe ceva în țara în care trăiesc.
"Am fost impresionat de îndârjirea cetățenilor de pe străzile din București, la începutul lunii noiembrie. Sper că aceiași protestatari, și poate chiar mai mulți, vor marșa din nou, la urne, în iunie și în noiembrie, când va fi timpul să își folosească puterea supremă, votul, pentru a alege oameni care vor servi țara ca niște lideri responsabili ai acestei națiuni", a declarat Hans Klemm.
Ambasadorul SUA în ţara noastră a făcut chiar un apel către tânăra generație pentru a lupta împotriva corupției. Acesta consideră că destinul țării este în mâinile tinerilor, care îi pot asigura un viitor mai bun, atât social, cât și economic sau politic.

Comentarii

Trimiteți un comentariu