Ploile au facut prapad in Valea Jiului

Zeci de sinistrati evacuati cu barcile din locuinte, sute de gospodarii afectate de apa si namol si pagube de zeci de mii de lei in infrastructura – este un prim bilant in urma ploilor torentiale care au lovit Valea Jiului doua zile la rand.
Potopul a lovit sambata noapte cu o ploaie urmata de grindina cat oul de gaina, cand mii de autoturisme au fost distruse in urma caderii de gheata, si mai multe acoperisuri ale unor scoli, dar si a unor instiutii publice ori gospodarii individuale fiind afectate.
„In Petrosani, Petrila, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani, precum si 125 de acoperisuri de locuinte sau institutii de invatamant precum si acoperisul unui bloc. Grindina a distrus partial acoperisul unui bloc situat pe strada Venus din Petrosani, in timp ce, acoperisul Scolii Generale Carmen Sylva, tot din Petrosani, a fost distrus in totalitate. Partial au fost deteriorate acoperisurile Colegiului Mihai Eminescu si al Colegiului Economic Hermes, ambele din Petrosani. Alte 122 de acoperisuri de locuinte din Petrosani au fost afectate de grindina”, arata o prima evaluare a autoritatilor judetene.
Peste 60 de persoane au fost evacuate de pompieri cu ajutorul barcilor, iar sute de gospodarii au fost inundate in urma unei ploi torentiale ce a facut ravagii in Valea Jiului. Alte doua persoane au fost transportate la spital cu hipotermie. Ploaia a inceput in jurul orei 21.00, duminica, si s-a propagat de la vest spre est. In scurt timp toate orasele din Valea Jiului aratau ca dupa un adevarat potop.
In Petrosani, spre exemplu un intreg cartier aflat intr-o zona mai joasa, a fost sub ape. Nivelul apei a ajuns pana la primul etaj al blocurilor.
La Lupeni, primarul Cristian Resmerita a solicitat instituirea unui cod rosu de interventii, dupa ce toate strazile din localitate au fost sub apa, iar autoritatile locale s-au aratat depasite de situatie.

Comentarii