Coliziune, in Marea Neagra, intre o nava militara rusa si un vas cargo, ambele scufundate


O nava militara rusa s-a scufundat dupa ce a intrat in coliziune cu un vas comercial, joi, in sud-vestul Marii Negre, anunta Ministerul rus al Apararii, citat de presa rusa. Incidentul maritim a avut loc in sud-vestul Marii Negre, la circa 40 de kilometri de Stramtoarea Bosfor si s-a produs in conditii de ceata densa in Marea Neagra.
Nava rusa de recunoastere Liman, apartinand Flotei militare ruse din Marea Neagra, a intrat in coliziune cu un vas sub pavilion de complezenta Togo, care transporta animale, informeaza site-ul agentiei de stiri Sputnik. Vasul-cargo a fost identificat de armatorul GAC drept Youzarsif H.
Doua nave au intrat in coliziune: una din Rusia, cealalta sub pavilion Togo. Toti membrii echipajelor ambelor nave au fost salvati, nu exista victime”, a transmis Paza de Coasta turca. Surse citate de presa rusa au confirmat salvarea membrilor ambelor echipaje. Numeroase nave si cel putin un elicopter au intervenit pentru salvarea membrilor echipajelor.
Nava rusa de razboi fusese construita in Polonia in timpul razboiului rece si era dotata doar cu putin armament insa cu o aparatura consistenta pentru depistarea submarinelor.

Comentarii