Hotul roman care a furat tezaurul unei biserici din Italia a fost arestat la Cluj


Un hot roman care a furat tezaurul din aur al Sfantului Pantaleone, protectorul catedralei din orasul italian Vallo della Lucania, in valoare de 100.000 de euro, a fost arestat la Cluj-Napoca pentru a fi predat autoritatilor italiene. Instanta a admis predarea barbatului cu conditia ca, daca va fi condamnat la inchisoare, sa fie extradat in Romania pentru a executa pedeapsa.
Barbatul se numeste Nelu Bala si a fost prins si retinut in 4 aprilie, in judetul Cluj. Pe numele acestuia era emis din 16 februarie un mandat european de arestare, de catre autoritatile judiciare din Italia, care il acuza ca, in 1 februarie a furat tezaurul din aur al Sfantului Pantaleone, protectorul catedralei din orasul Vallo della Lucania, regiunea Salerno, in valoare de 100.000 de euro, potrivit news.ro.
Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea provizorii in vederea predarii lui Nelu Bala autoritatilor italiene, mandatul de arestare fiind emis pentru o perioada de 30 de zile, pana in 4 mai.
Instanta a admis cererea autoritatilor judiciare italiene de predare a lui Nelu Bala cu conditia ca, in cazul in care va fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea, acesta sa fie transferat in Romania pentru executare.
Presa italiana a scris ca un roman este acuzat ca, la inceputul lunii februarie, a furat, impreuna cu alte persoane, tezaurul din aur al Sfantului Pantaleone, din interiorul Catedralei italiene Vallo della Lucania, acesta fiind arestat in Romania.
Potrivit informatiilor furnizate de cotidianul La Citta di Salerno, Nelu Bala (26 de ani), al carui nume figura, din luna martie, pe lista persoanelor cautate, este unul dintre membrii grupului care a comis furtul in valoare de 100.000 de euro, din 1 februarie, din catedrala italiana.
Furtul a avut loc in noaptea de 1 februarie, cand hotii au dezactivat dispozitivul de supraveghere video, au blocat accesul in piata cu jardiniere si au gaurit cauciucurile unor masini aflate in zona catedralei, reusind apoi sa intre, cu capetele acoperite cu glugi, in locul de la intrarea in sacristie si sa ia tot tezaurul din aur al sfantului protector al orasului.

Comentarii