Eurovision: Moldova pe podium, Romania clasare onorabila


La Eurovision 2017 castigatoare a fost Portugalia, cu 758 de puncte, reprezentata de cantaretul Salvador Sobral cu melodia „Amar Pelos Dois”. Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Bulgaria, cu 615 puncte, si Moldova, cu 374 de puncte.
Romania, reprezentata de Ilinca si Alex Florea, cu melodia „Yodel It!”, s-a clasat pe locul 7. Am obtinut un scor mare din partea publicului. Dupa votul juriilor, tara noastra se afla pe locul al 15-lea, dar a primit din partea publicului 224 de puncte.
Cum rezultatul concursului a fost decis prin votul publicului si cel al juriilor de specialitate, in egala masura, Romania a ocupat pozitia a saptea in clasamentul final, cu 282 de puncte.
In buna noastra traditie de nerespectare a cuvantului, juriul Romaniei a acordat cele 12 puncte nu Moldovei, ci Olandei, in timp ce Moldova a votat piesa noastra acordand nota maxima.
Eurovision Song Contest 2017 s-a desfasurat sub sloganul "Celebrate diversity", in Kiev, unde a mai avut loc in anul 2005.
Romania a avut cele mai bune performante la acest concurs in 2005, la Kiev, cu locul 3 pentru Luminita Anghel & Sistem si in 2010, la Oslo, unde Paula Seling si Ovi au ocupat tot locul al treilea.
De asemenea, Mihai Traistariu s-a clasat la Atena, in 2006 pe locul patru in concurs, cu melodia Tornero (cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision, 172 de puncte).

Comentarii