Mesaje considerate antisemite pe Sinagoga Evreiasca din Cluj


Comunitatea Evreilor din Cluj-Napoca va sesiza politia si alte autoritati competente in legatura cu cateva mesaje antisemite aparute pe peretele Sinagogii Templul Memorial al Deportatilor Evrei din oras, a declarat, luni, presedintele organizatiei, Robert Schwarz. Conform acestuia, pe peretele dinspre strada al sinagogii au aparut un mesaj potrivit caruia Holocaustul nu s-ar fi intamplat si Steaua lui David, taiata. "Este foarte grav ceea ce s-a intamplat”, a subliniat Schwarz.
Sesizam Politia si alte autoritati competente dupa ce pe Sinagoga Templul Memorial al Deportatilor Evrei din Cluj-Napoca au aparut, in acest sfarsit de saptamana, inscriptii antisemite, prin care se neaga Holocaustul si o stea a lui David taiata. Nu gasesc cuvinte, este un caz grav. Sinagoga se afla pe o artera circulata, trece multa lume pe acolo, si nici politistii nici jandarmii nu au vazut nimic. Mesajul cu negarea Holocaustului este prea mult. Nu vom putea curata sau spala aceste mesaje ci va trebui sa vopsim peste ele cu o culoare apropiata de cea originala”, a spus Robert Schwartz, citat de news.ro.
Unul dintre mesaje este „Holocaust never happened”, iar un altul, „Toate cele bune”, aflat sub Steaua lui David taiata cu vopsea neagra. Sinagoga Templul Memorial al Deportatilor Evrei a fost construita in 1887 si este monument istoric.

Comentarii