Salina Equines Horse Trophy 2017


S-au pus in vanzare biletele pentru Competitia Internationala Salina Equines Horse Trophy 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 29 iunie – 2 iulie pe domeniul Salina Equines, investitie in valoare de 2 milioane de euro in imediata apropiere a Salinei Turda din judetul Cluj.
Vor participa peste 200 de sportivi din tara si din strainatate, iar valoarea totala a premiilor ajunge la 50.000 de euro. Pe langa probele de competitie - obstacole, anduranta si atelaj, spectatorii vor avea parte de show-uri de dresura si acrobatii semnate de celebrul Miron Bococi si alti invitati surpriza, activitati pentru copii si zone de food & drinks.
Biletele pentru accesul la competitie costa 5 lei/zi, iar cele pentru spectacolele de seara variaza intre 50 lei/zi (in picioare), 75 lei/zi (in tribuna) si 150 lei/zi (zona VIP). Pentru sectorul "tribuna", copiii pana la 5 ani, insotiti de un adult, au acces gratuit. In aceleasi conditii, accesul este gratuit pentru copiii de pana la 10 ani, pentru sectorul "in picioare".
Biletele sunt disponibile la Salina Equines, Restaurantul Sarea-n bucate (Turda) sau in Iulius Mall Cluj-Napoca (Ticket Event, langa Centrul Info) si online pe biletmaster.ro. O parte din sumele obtinute din vanzarea biletelor vor fi donate, la fel ca si anul trecut, Spitalului Municipal Turda, pentru dotarea Blocului Operator.
Competitia Salina Equines Horse Trophy se va desfasura in 2017 pe durata a patru zile, intre 29 iunie si 2 iulie. Fata de prima editie, cea din 2016 la care au participat 150 de concurenti si premiile au fost in valoare totala de 30.000 de euro, anul acesta sunt asteptati peste 200 de sportivi si cuantumul premiilor va ajunge la 50.000 de euro - cea mai mare suma pusa la bataie intr-un concurs hipic organizat in Romania.
Proba de obstacole (nationala) se va desfasura zilnic, de joi pana duminica, fiind proba cu cea mai mare rata de inscriere, peste 130 de concurenti. Este nivelul cel mai provocator si sofisticat al competitiei de sarituri; o competitie pur atletica, de ordin superior. Calul si calaretul devin unul, oferind astfel tipul de entuziasm neintalnit in alte sporturi. Barbatii si femeile concureaza ca egali. Calul detine puterea, iar calaretul detine controlul.
Ziua de sambata va aduce in fata spectatorilor o proba extrem de spectaculoasa - Proba Master Electrogrup 20 de ani, in cadrul careia obstacolele pentru sarituri vor fi ridicate de 1,30 metri pana la 1,60 metri. Marele premiu al acestei grupe este in valoare de 5.000 de euro.
Proba de anduranta, denumita si "maratonul cailor", consta in parcurgerea unor trasee pe distantele de 40, 60, 80 si 120 de km, proba fiind asistata de medici veterinari, arbitri si observatori. Se va desfasura pe teritoriul localitatilor Turda, Viisoara, Campia Turzii, Ploscos si Triteni, pe drum de pamant, pietris si iarba. In zilele de sambata si duminica va avea loc etapa nationala, in timp ce duminica se va defasura concursul international.
Nu in ultimul rand, sambata (intre orele 13.00 si 15.00) si duminica (intre orele 14.00 si 14.30) va avea loc proba de atelaje, cu 2 si patru cai. Proba presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinatia intre cel mai rapid timp si numarul redus de obstacole daramate desemneaza castigatorul probei.
Incepand din 2018 si proba de obstacole va fi inclusa in calendarul competitiilor internationale. In prezent, Salina Equines Trophy rivalizeaza cu concursuri hipice din Cehia sau Polonia, iar telul este ca in viitorul apropiat sa ajunga la renumele celor din Olanda si Germania, acolo unde se desfasoara si campionatele mondiale.
La ceas de seara, dupa incheierea probelor de concurs, oaspetii domeniului Salina Equines se vor putea bucura de show-uri pregatite de invitati speciali din Franta si Africa, car si de echipa de acrobati a Salinei Equines. Mai mult, celebrul Miron Bococi se intoarce in Romania cu un spectacol impresionant de acrobatie si dresaj in libertate.
De asemenea, pe toata durata evenimentului vor functiona zone de food & drinks, spatii destinate activitatilor pentru cei mici, corturi pentru mame si magazine de suveniruri.

Comentarii