Strada Potaissa se transforma pentru o saptamana in piata de flori


Intre 19 si 25 iunie 2017 Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca anunta transformarea strazii Potaissa (sectorul cuprins intre strazile Fortaretei si Universitatii) in prima piata de flori altfel a orasului. Evenimentul este inspirat de concepul de Street Delivery si pune accent pentru prima data pe notiunea de piata de flori.
Producatori locali de plante aromatice si ornamentale, floristi si designeri florari cu experienta sau mici florarii chic vin la prima piata de flori altfel organizata pe Strada Potaissa, una dintre cele mai frumoase strazi pietonale ale orasului, cunoscuta in special pentru vechiul zid de aparare al cetatii medievale a Clujului.
Pentru a pune in evidenta strada la fata locului va fi amenajata o fantana arteziana temporara care sa intregeasca peisajul pietei de flori, un peisaj atat de intalnit in micile piatete din Vestul Europei. Asadar, o strada de poveste se transforma intr-o piata de suflet, iar intregul oras este invitat sa o descopere. Intrarea este gratuita, iar piata de flori va functiona in intervalul orar 14-22. Va fi amenajata si o mica zona de lounge unde intreaga saptamana oaspetii pietei de flori vor putea servi diverse bauturi racoritoare si alcoolice dar si mancare.
Nu in ultimul rand in fiecare seara artistii vor pune stapanire pe Strada Potaissa pentru a completa tabloul unei piete de suflet a orasului. Statuile vivante vor insoti oaspetii prin piata de suflet, iar serile se vor instala pe ritmuri de muzica buna.
Printre artistii confirmati se numara deja: David & Six Martini Band, Les Nuages, Marian Balan, Musai Soundworks, DJ Paul Adrian, Quantum Drive.

Comentarii