Depeche Mode in Cluj: cum a fost


Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 32 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.
Sederea lor in oras a inceput cu faptul ca unul dintre membrii celebrei trupe a fost sarbatorit la hotelul Hilton DoubleTree, unde formatia s-a cazat. Trupa Depeche Mode a sarbatorit ziua de nastere a lui Martin Gore cu mancare indiana si cu torturi vegane, de care acesta era incantat. O serie de fotografii facute pe terasa hotelului, cu vedere spre Dealul Cetatuii, a marcat evenimentul, dezvaluit pe pagina de pe reteaua de socializare Facebook a Depeche Mode.


De altfel, grupul a inserat inclusiv compozitia celor patru torturi, de care membrii Depeche Mode au fost foarte multumiti. Gore s-a fotografiat apoi cu panorama orasului, impreuna cu alte persoane din staff-ul formatiei, dupa care trupa s-a deplasat pentru concert.
160 de oameni din echipa locala si echipa turneului au fost pe stadion, asigurandu-se ca totul va fi gata pana la ora concertului, iar duminica de intreaga organizare s-au ocupat 600 de persoane.
Multi clujeni si-au regasit pe stadion tineretile din regimul comunist unde muzica celor de la Depeche Mode era o forma de conectare la Occident. A fost prezent public din Romania, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, spectatorii facand o atmosfera superba. Fanii i-au cantat Happy birthday lui Martin Gore (vizibil emotionat de reactia publicului), au agitat luminitele de la celulare, au cantat la unison cu inepuizabilul Dave Gahan.
Chiar daca anii au trecut peste Depeche Mode, insa trupa se straduieste sa fie in trend; publicul de pe stadionul clujean a reactionat extraordinar la melodiile acesteia. ei trei britanici acompaniati de alti doi muzicieni excelenti, un baterist si un basist care a cantat si la voce si clape, nu au dezamagit la Cluj, concertul lor fiind unul de calitate, cu reactia extraordinar de calda a publicului.
La ora 20.00 in Parcul Central erau cozi imense, publicul asteptand sa intre pe gazon. Depeche Mode este alcatuita din muzicieni de exceptie care au simtit ca vremurile se schimba si au incercat sa se adapteze. Insa tot vechile hituri au fost cele la care publicul a rezonat cel mai mult desi britanicii sunt deja la a treia venire in Romania, dupa showurile de acum ceva ani de la Bucuresti. Ei promoveaza acum ultimul lor album, Spirit, iar din august vor incepe o noua serie de concerte in SUA apoi in 2018 din nou in Europa.
Linia sonora specifica, marca Depeche Mode, si energia solistului Dave Gahan au fost puncte de atractie certe. I feel you, Enjoy the silence si alte mari hituri au rasunat in fata celor circa peste 40.000 de spectatori de pe Cluj Arena si au fost cantate de un stadion intreg, reactia fanilor fiind energica si entuziasta.
Scena a avut 50 m latime si alti 20 m inaltime, fiind decorata cu ecrane uriase pe care ruleaza proiectii pregatite de celebrul fotograf Anton Corbijn, un apropiat al trupei, recunoscut pentru efectele vizuale spectaculoase din turneele Depeche Mode.
Concertul Depeche Mode din Cluj-Napoca face parte din turneul european Global Spirit, ce a debutat pe 5 mai si cuprinde show-uri in 32 de orase din 21 de tari. Trupa a mai concertat in Romania, in 2006 si in 2013 la Bucuresti.


Comentarii