Mars vegan la Cluj pentru drepturile animalelor


In solidaritate cu alte orase precum Londra, New York, Tel Aviv si Bucuresti, grupul activist local Vegan in Cluj-Napoca organizeaza in data de 2 septembrie 2017, la ora 14.00, marsul oficial pentru drepturile animalelor. Punct de plecare Bulevardul Eroilor, la Monumentul Memorandistilor.
Acest mars are ca scop aducerea la cunostinta societatii a celui mai mare genocid din istoria umanitatii si onorarea memoriei miliardelor de animale ucise violent, in acelasi timp dorindu-se a fi un pas inainte inspre o lume in care compasiunea pentru toate fiintele pamantului va prevala.
Acest subiect este unul care prezinta tot mai mult interes la nivel mondial, datorita implicatiilor etice si ecologice, fiind sustinut de filozofi si eticieni precum Peter Singer, Gary Francione, Tom Regan, oameni de stiinta precum Melanie Joy, Jonathan Balcombe, dar si politicieni si ecologisti precum Al Gore. De asemenea, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO - Food and Agriculture Organization of the United Nations) atrage atentia asupra impactului ecologic al consumului de produse provenite din exploatarea animalelor.
Studiile arata ca o alimentatie vegana este perfect sanatoasa pentru orice grupa de varsta si ca un consum ridicat de alimente de origine vegetala scade riscul de obezitate, colesterol marit, tensiune arteriala crescuta, diabet de tipul 2, boli cardiovasculare si cancer.
A consuma alimente de origine animala, a efectua teste pe animale, a purta piele, blana, a abandona un caine sau o pisica daca nu le mai dorim, a tine animale salbatice inchise intre gratiile circurilor sau in bazine in numele amuzamentului si profitului nu sunt nimic altceva decat forme de cruzime care nu mai pot fi considerate necesare si acceptabile in secolul nostru. Prin urmare, dorim sa fim vocea tuturor animalelor pentru a le face auzita durerea si sa aducem oamenii in starea lor naturala de empatie pentru toate fiintele Pamantului”, transmit organizatorii marsului.
Vegan in Cluj-Napoca este un grup activist local care lupta pentru drepturile animalelor si care este activ atat in mediul online, cat si in cel stradal. si-a inceput activitatea in martie 2017, organizand un protest de 9 zile in fata circului si unul de 5 zile, desfasurat in saptamana dinaintea Pastilor. Pe 1 iunie a participat la Ziua Interactiunii Om-Animal prin deschiderea unui stand. Cea mai recenta activitate a grupului o reprezinta protestul din 26 august de la delfinariul din Constanta impotriva tinerii in captivitate a celor doua femele Ni-Ni si Chen-Chen.  

Comentarii