Orasele cu cele mai bune facilitati educationale – unde e Clujul


Oradea, Brasov si Pitesti se afla pe primele trei pozitii in topul oraselor cu cele mai bune facilitati educationale, potrivit unei analize realizate de o platforma de imobiliare. Clujul ocupa locul cinci in acest top, desi este unul dintre cele mai mari centre universitare din tara.
Studiul analizeaza perceptia cetatenilor asupra accesului la facilitatile educationale in regiunile, orasele si cartierele in care acestia locuiesc, scrie capital.ro.
Pe urmatoarele pozitii din clasament se afla Targu Mures, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timisoara si Ramnicu Valcea, in timp ce la polul opus se situeaza Giurgiu, Alexandria si Focsani, acestea din urma fiind desemnate cele mai dezavantajoase orase din punct de vedere al facilitatilor educationale.
Topul regiunilor cu cele mai bune facilitati educationale este condus de Transilvania, urmata de Crisana, Banat, Bucuresti si Ilfov.
Capitala ocupa a 14-a pozitie in clasamentul celor mai avantajoase orase din punct de vedere al facilitatilor educationale.
In Bucuresti, cartierele aflate in fruntea clasamentului sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu si Titan, in timp ce la polul opus se afla Gorjului, 16 Februarie si Gara de Nord.
La nivel national, pe primele locuri se situeaza Copou din Iasi, Tineretului din Bucuresti si Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca si Nicolae Grigorescu din Bucuresti. Cele mai dezavantajoase cartiere sunt Oncea din Oradea, Calea Timisoarei din Resita, Micesti din Alba Iulia, Grivitei din Baia Mare si Bere din Pitesti.

Comentarii