Finala concursului „Batalia cartilor” – editia 2017


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in zilele de 2, respectiv 3 noiembrie 2017, etapa finala la nivel judetean a Concursului National de Lectura „Batalia Cartilor”, editia 2017.
Organizat pe doua categorii de varsta: copii (11-13 ani) si adolescenti (14-18 ani), concursul ofera copiilor posibilitatea sa citeasca in limbile romana si engleza iar adolescentilor in limbile romana, maghiara si engleza. Cei care au respectat toate cerintele concursului se vor intalni in aceasta etapa finala, care va cuprinde dezbaterea Convinge-ma sa citesc!, in cadrul careia fiecare finalist va sustine cartea preferata si va raspunde la intrebarile juriului si ale celorlalti participanti.
Astfel, in data de 2 noiembrie 2017, incepand cu ora 17.00, se va desfasura finala categoriei Copii – 11-13 ani, iar in 3 noiembrie 2017, tot de la aceeasi ora, va avea loc etapa finala a competitiei pentru categoria Adolescenti – 14-18 ani, ambele evenimente fiind organizate la sediul central al Bibliotecii Judetene ,,Octavian Goga”, Calea Dorobantilor nr. 104.
Toti finalistii vor primi diplome si carti si vor fi desemnati cei trei Cititori ai anului 2017, unul la categoria COPII, doi la categoria ADOLESCENTI, unul pentru sectiunea in limba romana, unul pentru sectiunea in limba maghiara. Prin votul finalistilor care au acordat puncte in Carnetul de lectura fiecarei carti citite, va fi desemnata si Cartea anului 2017 pentru fiecare categorie de varsta.
Aflat la cea de-a IV-a editie, concursul are ca principal scop mentinerea cartii si lecturii in atentia tinerelor generatii. Participand la acest concurs, copiii si adolescentii isi imbunatatesc competenta de lectura: intelegerea textelor literare, capacitatea de a transmite impresii, de a formula opinii, argumente si interpretari proprii. In perioada martie - septembrie 2017 participantii au citit o lista de 10 titluri selectate de organizatori si au intocmit fise de lectura pentru fiecare dintre ele.
Parteneri in derularea concursului la nivel national sunt Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si alte 18 biblioteci publice din tara.

Comentarii