Maestrii ceramicii mondiale se intalnesc la Cluj in cadrul Bienalei Internationale de Ceramica


La Muzeul de Arta Cluj-Napoca (MACN) vor avea loc, in perioada 12 octombrie – 26 noiembrie, o serie de expozitii si evenimente, in cadrul Bienalei Internationale de Ceramica 2017 Cluj.
Bienala Internationala de Ceramica este un adevarat festival al artei ceramice care cuprinde peste 20 de evenimente conexe: expozitii de arta contemporana, un targ al mesterilor olari, proiectii de filme documentare, workshop-uri, conferinte, dezbateri si, nu in ultimul rand, o competitie a ceramistilor din intrega lume, la care un juriu international va premia cele mai bune lucrari.
Evenimentul central al bienalei este competitia internationala de ceramica. La aceasta editie au s-au inscris 220 de artisti proveniti din 47 de tari, iar dupa selectia juriului in salile Muzeului de Arta din Cluj-Napoca va lua nastere o expozitie complexa, ce reflecta prin prezenta a peste 100 de lucrari momentul actual al tendintelor ceramicii pe mapamond.
In jurul acestui eveniment major al bienalei - competitia internationala - graviteaza o serie de evenimente expozitionale diverse, dintre care o mare parte au fost dedicate tinerilor artisti.

Comentarii