Targul de toamna Produs in Bucovina… la Cluj-Napoca


Asociatiile Produs de Cluj si Produs in Bucovina, in colaborare cu Consiliile Judetene Cluj si Suceava, Consiliul local si Primaria Municipiului Cluj-Napoca, in parteneriat cu Centrul National de Informare Turistica Suceava si Asociatia pentru Turism Bucovina, organizeaza in perioada 13-15 octombrie 2017, pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, prima editie a targului „Produs in Bucovina”.
Organizat la Cluj, Targul „Produs in Bucovina” nu este altceva decat un nou prilej de a sarbatori si de a promova tot ceea ce este autentic, natural si care respecta traditiile noastre. Transilvania si Bucovina, doua regiuni istorice ale Romaniei, cu multe specificitati locale, dar cu si mai multe lucruri comune care le aseamana si le apropie firesc, ca doua parti ale aceluiasi intreg”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Pe parcursul celor trei zile ale manifestarii, clujenii vizitatori vor avea ocazia de a admira si gusta, pe langa produsele deja cunoscute ale micilor intreprinzatori clujeni,  o larga varietate de produse bucovinene. Nu vor lipsi, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele de panificatie si patiserie, berea de casa, mustul, sucurile naturale, fructele, inghetata, mierea de albine si produsele apicole, precum si legumele sau muraturile. Lor li se vor alatura artizani priceputi care vor prezenta costume populare, papusi artizanale si podoabe traditionale. Punctul de atractie al targului il vor reprezenta insa cele doua stane traditionale, specifice Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Salii Sporturilor.
In acest context, cunoscatorii bucatariei romanesti si nu numai vor avea ocazia sa „guste” Bucovina si Ardealul, delectandu-se cu preparate la gratar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi si gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina. Nu in ultimul rand, pentru ca evenimentul sa fie unul cat mai complex, Targul de Toamna „Produs in Bucovina” la Cluj va mai include spectacole de muzica si dansuri populare sustinute de interpreti si formatii folclorice, printre care si renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Comentarii