Asociatiile
Produs de Cluj si Produs in Bucovina, in colaborare cu Consiliile Judetene Cluj
si Suceava, Consiliul local si Primaria Municipiului Cluj-Napoca, in
parteneriat cu Centrul National de Informare Turistica Suceava si Asociatia
pentru Turism Bucovina, organizeaza in perioada 13-15 octombrie 2017, pe
platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, prima editie a targului
„Produs in Bucovina”.
„Organizat la Cluj, Targul „Produs in
Bucovina” nu este altceva decat un nou prilej de a sarbatori si de a promova
tot ceea ce este autentic, natural si care respecta traditiile noastre.
Transilvania si Bucovina, doua regiuni istorice ale Romaniei, cu multe
specificitati locale, dar cu si mai multe lucruri comune care le aseamana si le
apropie firesc, ca doua parti ale aceluiasi intreg”, a declarat Alin Tise,
presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Pe
parcursul celor trei zile ale manifestarii, clujenii vizitatori vor avea ocazia
de a admira si gusta, pe langa produsele deja cunoscute ale micilor intreprinzatori
clujeni, o larga varietate de produse
bucovinene. Nu vor lipsi, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele
de panificatie si patiserie, berea de casa, mustul, sucurile naturale,
fructele, inghetata, mierea de albine si produsele apicole, precum si legumele
sau muraturile. Lor li se vor alatura artizani priceputi care vor prezenta
costume populare, papusi artizanale si podoabe traditionale. Punctul de atractie
al targului il vor reprezenta insa cele doua stane traditionale, specifice
Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Salii Sporturilor.
In acest context, cunoscatorii bucatariei romanesti si nu numai vor avea ocazia sa „guste” Bucovina si Ardealul, delectandu-se cu preparate la gratar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi si gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina. Nu in ultimul rand, pentru ca evenimentul sa fie unul cat mai complex, Targul de Toamna „Produs in Bucovina” la Cluj va mai include spectacole de muzica si dansuri populare sustinute de interpreti si formatii folclorice, printre care si renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
In acest context, cunoscatorii bucatariei romanesti si nu numai vor avea ocazia sa „guste” Bucovina si Ardealul, delectandu-se cu preparate la gratar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi si gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina. Nu in ultimul rand, pentru ca evenimentul sa fie unul cat mai complex, Targul de Toamna „Produs in Bucovina” la Cluj va mai include spectacole de muzica si dansuri populare sustinute de interpreti si formatii folclorice, printre care si renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Comentarii
Trimiteți un comentariu