Vernisajul expozitiei „Tineri pentru totdeauna”


Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj (CJCPCT), institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul interesat la o expozitie de fotografie etnografica si lucrari handmade, realizate de elevi clujeni, replici contemporane ale unor motive decorative traditionale. Vernisajul expozitiei „Tineri pentru totdeauna” va avea loc  luni, 23 octombrie 2017, de la ora 15:00, la Centrul de Cultura Urbana „Turnul Croitorilor” din Cluj-Napoca, intreaga expozitie putand fi admirata in perioada 23-30 octombrie 2017.
Ajuns la cea de-a treia editie, proiectul educational „Tineri pentru totdeauna” are menirea de a contribui la cresterea interesului si a respectului tinerilor fata de mostenirea culturala traditionala si este desfasurat sub forma unui dialog intre generatii.
In lunile septembrie si octombrie a.c, nu mai putin de 30 de elevi si trei profesori din municipiile Dej si Gherla s-au implicat in proiectul organizat de CJCPCT Cluj, in parteneriat cu Clubul Copiilor Gherla si Dej. Sub indrumarea profesoarelor Daniela Katona si Iulia Madár de la cele doua cluburi ale copiilor, in cadrul unor ateliere de mestesuguri, elevii au invatat sa transpuna intr-o forma moderna, motive decorative stravechi. Cele mai reusite lucrari realizate vor fi expuse, alaturi de detalii ale unor cusaturi vechi, traditionale, in expozitia „Tineri pentru totdeauna”. De asemenea, tot in cadrul acestui proiect, profesoara de Limba si Literatura Romana, Adriana Rus, de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu din Gherla, si-a indrumat elevii sa compuna eseuri pe tema culturii traditionale, urmand ca cele mai reusite opere sa fie citite in cadrul vernisajului expozitiei si publicate in Revista „Braul” a CJCPCT Cluj.

Comentarii