Ceramic Café, centrul creativ din Cluj


Omul contemporan este o personalitate conectata, rafinata, sofisticata si mereu in cautarea unor experiente inedite. Raspunde acestui deziderat Ceramic Café, un hub creativ aflat la un pas de kilometrul zero al Clujului. Un spatiu boem, original, in care obiectele ceramice in zeci de modele asteapta sa fie personalizate. Ceramic Café este un spatiu versatil, in care poti participa la ateliere in care vei invata sa modelezi in lut, vei descoperi tehnica string art sau vei confectiona papusi, ghidat de profesionisti. E de asemenea locul potrivit pentru party-uri de aniversare si o optiune daca doresti sa personalizezi un cadou care, cu siguranta, nu va trece neobservat.
Ceramic Café e initiativa a doua tinere familii, proaspat revenite din Canada, care au pus bazele acestui concept in centrul orasului.
Rezultatul este unul desavarsit: arhitectul Eliza Jurca a conceput un spatiu exceptional, dedicat intimitatii si artei. Organizat in trei zone functionale – zona cafenelei, zona atelierului si zona boema, de relaxare – designul corespunde celor mai pretentioase gusturi si se afla intr-o perfecta rezonanta cu tendintele anului 2017. Combinatia intre traditional si industrial, elementele din lemn si metal impreuna cu obiectele de ceramica creeaza un spatiu in care imaginatia va fi stimulata, iar creativitatea incepe cu albul sclipitor al ceramicii de pe rafturi.
Ceramic Café inseamna un hub creativ in care se picteaza pe obiecte ceramice, se asculta muzica buna si, optional, se pot servi specialitati de cafea, ceai si bauturi racoritoare.
Ideea de hub creativ imbinata cu ideea de cafenea este unica la noi in tara, dar extrem de oportuna pentru un oras precum Clujul – un oras cu o ascensiune rapida si, mai ales, un centru universitar multicultural.
Intrand la Ceramic Café, esti incurajat sa ocupi un loc confortabil in atelier, sa iti alegi obiectul de ceramica dorit, sa te decizi asupra culorilor potrivite, sa umezesti pensulele si sa incepi sa creezi. Nu e nevoie sa fii artist ca sa realizezi un obiect ceramic frumos decorat. E nevoie doar sa te lasi inspirat de ideile tale sau de modele pe care le vei gasi la cafenea. Conceptul acestui hub a fost gandit tocmai pentru a incuraja creativitatea. Dinamica conversatiei, sensul iesirii in oras si socializarea sunt investite cu noi valente, transformandu-se in veritabile experiente unicat pentru ca aici se picteaza oricand.
Novicii isi vor descoperi o noua pasiune, copiii si parintii vor gasi o excelenta idee de a-si petrece timpul liber impreuna, oamenii indragostiti de frumos si de arta vor gasi o noua metoda de a-si pune in valoare abilitatile. Totodata, timpul petrecut aici, in compania ceramicii si a culorilor, trebuie vazut si ca o oportunitate prin care ii poti bucura pe ceilalti; faptul ca un obiect de ceramica personalizat, decorat in nuante netoxice, pe baza de apa, este ars si achizitionat de „artist” il transforma intr-un cadou original, unic.

Comentarii