Cluj-Napoca – care sunt concertele anului 2018


Luna ianuarie deja s-a dus si agenda pe 2018 pentru concertele din Cluj Napoca este plina. De la Richard Clayderman la Lara Fabian, la Untold Festival si Jazz Music Festival, zeci de evenimente ii asteapta pe clujeni, in 2018, la distractie.
De cativa ani, Clujul a devenit un punct de interes pentru artistii de peste hotare, dar si pentru cei din tara. S-a dezvoltat extrem de frumos, mai ales din punct de vedere cultural. In ultimii ani, TIFF-ul si Untold au atras nenumarati turisti care s-au indragostit de orasul nostru. Nici 2018 nu se lasa mai prejos si se anunta un program incarcat la capitolul distractie.
Chiar la inceput de februarie, fanii Robin&The Backstabbers au motiv de bucurie. Preferatii lor au concert chiar pe 3 februarie, la clubul Form Space din Cluj Napoca.
Pe 14 februarie, de Ziua Indragostitilor, cei care sunt impotriva acestei "sarbatori" se pot distra la o petrecere doar a lor, intitulata "Anti Valentine's Day". Cei care se vor ocupa cu distractia sunt Tapinarii, la Form Space, iar pe 16 februarie, in aceeasi locatie, iubitorii muzicii electronice ii vor intalni pe olandezii de la Noisia.
De Ziua Femeii, celebrul pianist Richard Clayderman va urca pe scena Teatrului National Cluj Napoca si ne va incanta auzul cu talentul lui sublim la pian. Concertul va avea loc pe 7 martie, de la ora 20:00. Pe numele sau adevarat, Philippe Pagès, a cunoscut recunoasterea internationala odata cu interpretarea plina de sensibilitate pe care i-a dat-o baladei "Ballade pour Adeline". A vandut peste 22 de milioane de copii in intreaga lume si asta i-a adus colaborari celebre. A cantat alaturi de Elton John, ce a cucerit lumea cu hitul sau "Candle in the Wind", dar si cu Paul McCartney, cunoscut pentru melodii inspirate din jocul poker ca "Junior's Farm" sau melodii de dragoste ca "No More Lonely Nights". Inca se mai gasesc bilete, dar doar la categoria a II-a, la 200 de RON sau la VIP, la 350 de RON.
Pe 29 martie, "Je t'aime" va rasuna in Cluj Napoca, cand Lara Fabian va urca pe scena Salii Polivalente din Cluj Napoca. Inca se mai gasesc bilete, asa ca grabiti-va. In functie de categoria dorita, preturile se incadreaza intre 109 RON si 330 RON (pentru VIP). Lara Sophi Katy Crokaert este o cantareata canadiano-belgiana, care a vandut peste 20 de milioane de albume.
Cunoscut pentru hitul "Afterglow", dar si pentru "Every Time / Overdose", Wilkinson vine din nou in Romania, de data aceasta chiar la Cluj. Fanii stilului drum&bass si dubstep au program pe 30 martie, de la ora 23.00.
A doua editie de SoundArt Festival se va tine anul acesta la Cluj, dupa ce anul trecut a avut loc la Bucuresti. Printre trupele anuntate, sunt si cei de la Stoned Jesus, o trupa de ucrainieni renumiti pentru stilul stoner rock/psychedelic. Alaturi de ei, alte formatii de rock vor urca pe scena, ca Somali Yacht Club sau Lowbau.
Elektro Arts Festival va avea loc intre 24 si 26 mai, in diferite locatii din Cluj Napoca, deoarece este un festival ce inglobeaza si fotografie digitala, spectacole de dans si muzica.
Jazz in the Park va avea loc in Parcul Central Cluj Napoca, intre 21 iunie si 1 iulie. Vor exista mai multe scene care vor imbina jazz-ul, blues-ul si muzica clasica.
Electric Castle anunta si anul acesta o editie de neuitat. Printre artistii deja anuntati de organizatori sunt London Grammar, Elrow, Netsky, Valentino Khan si Damian Marley.
Untold deja si-a format un nume pe scena internationala si atrage zeci de mii de turisti in fiecare an, daca nu chiar sute de mii. Editia a IV-a va avea loc intre 2 si 5 august, iar organizatorii o anunta ca fiind "magica". Line up-ul nu a fost inca anuntat, insa la ce artisti au fost editiile trecute, cu siguranta si anul acesta nume mari vor ateriza la Cluj.
Pentru fanii muzicii metal, trupa canadiana Annihilator va sosi in Romania si va canta la Cluj, pe data de 21 noiembrie, de la ora 22, la Form Space.

Comentarii