Consiliul Judetean a primit vizita noului Ambasador al Mexicului


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 22 februarie a.c., vizita noului ambasador al Statelor Unite Mexicane in Romania, Excelenta Sa José Guillermo Ordorica Robles. Recent acreditat, oficialul strain a fost insotit de catre domnul Martin Borrego, Consul al Ambasadei Mexicului, precum si de catre domnul Vlad Danciu, Consul Onorific al Consulatului Mexicului la Cluj-Napoca.
Intalnirea de la sediul forului administrativ judetean a avut drept scop identificarea unor modalitati concrete de atragere a investitorilor mexicani in aceasta zona, dezvoltarea relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii precum si impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele doua parti.
In cadrul vizitei, domnului Ambasador i-au fost prezentate atat oportunitatile de afaceri ale judetului Cluj, potentialul economic si investitional, cat si cele mai importante proiecte aflate in derulare la nivelul Consiliului Judetean. In acest context, o atentie aparte a fost acordata  oportunitatilor oferite de Parcurile Industriale administrate de catre forul administrativ judetean prin intermediul S.C. Tetarom S.A., multiplelor facilitati pe care acestea le ofera investitorilor, precum si proiectelor de modernizare, extindere si reabilitare a infrastructurii rutiere judetene. De asemenea, vicepresedintele forului administrativ judetean a prezentat principalele obiective turistice si culturale ale judetului, evidentiind, totodata, expansiunea sectorului de inalta tehnologie, a celui agricol si industrial.
Ma bucura faptul ca una dintre primele vizite oficiale ale noului Ambasador al Statelor Unite Mexicane a fost intreprinsa la Consiliului Judetean Cluj, fapt care demonstreaza, o data in plus, ca atuurile judetului nostru sunt extrem de atractive pentru partenerii straini. Imi doresc ca in urma acestei intalniri sa reusim sa stabilim relatii de cooperare care sa se concretizeze in proiecte sustenabile, reciproc avantajoase”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István.
Tot din dorinta de a pleda cauza judetului si de a convinge partea mexicana in legatura cu avantajele pe care Clujul le prezinta din punct de vedere investitional, pe parcursul intalnirii domnul Vákár István a mentionat printre punctele forte ale acestuia faptul ca gazduieste cel de-al doilea centru universitar al tarii, forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, expansiunea sistemului de tip cluster si dezvoltarea sectorului serviciilor, premise care fac Clujul un judet extrem de atractiv din perspectiva potentialilor investitori.
Aflat pentru prima oara in Cluj-Napoca, Ambasadorul Mexicului si-a manifestat dorinta de a realiza un schimb de cunostinte si bune practici intre specialistii romani si cei mexicani in sectorul economic, al tehnologiilor IT, al furnizarii serviciilor publice si alimentatiei publice precum si in domeniul medical, al comunicatiilor si al turismului. Totodata, Excelenta Sa José Guillermo Ordorica Robles si-a aratat disponibilitatea de a facilita cooperarea academica si realizarea unor transferuri de cunostinte intre studentii romani si cei mexicani, fiind interesat si de incheierea unor Intelegeri de Cooperare intre judetul Cluj si orase sau regiuni omoloage din Mexic.

Comentarii