Dincolo de datorie: O expozitie a diplomatilor recunoscuti ca Drepti intre popoare


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, entitate de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, gazduieste, in calitate de institutie partenera, expozitia „Dincolo de datorie: O expozitie a diplomatilor recunoscuti ca Drepti intre popoare”.
Vernisajul va avea loc joi, 1 martie 2018, la ora 14.00, in prezenta reprezentantilor institutiilor organizatoare iar expozitia va putea fi vizitata in perioada 1 - 15 martie 2018, in foaierul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”, situata pe Calea Dorobantilor, nr. 104, Cluj-Napoca.
Organizat de Ambasada Israelului in Romania si Ministerul Afacerilor Externe, evenimentul este prilejuit de aniversarea, in acest an, a 70 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Statul Israel. Tema expozitiei este prezentarea diplomatilor care au primit titlul de „Drept intre popoare”, distinctie acordata, in numele poporului evreu, de Institutul Yad Vashem, unor eroi ne-evrei, in viata sau post mortem, ca semn de recunostinta pentru meritul lor de a fi salvat oameni condamnati la moarte din pricina ascendentei lor iudaice.  Printre cei 36 de diplomati care au primit aceasta recunoastere se numara si romanii Constantin Karadja si Florian Manoliu.

Comentarii