Localitatea Salicea va fi racordata, in scurt timp, la reteaua publica de apa potabila a Clujului


Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta locuitorilor satului Salicea din comuna Ciurila faptul ca a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de alimentare cu apa potabila a acestei localitati limitrofe municipiului resedinta de judet.
Executia efectiva a lucrarilor va incepe in momentul in care conditiile meteorologice vor permite acest lucru, data stabilita fiind 15 martie 2018. In ceea ce priveste durata lucrarilor in valoare totala de 5.037.916,85 lei, aceasta este de maximum 18 luni.
Ma bucur ca am reusit sa rezolvam o problema ce afecta negativ de prea mult timp viata locuitorilor din Salicea si ca putem sa le dam o veste foarte buna. In contextul in care executantul a primit deja ordinul de incepere a lucrarilor, in perioada urmatoare, intr-un interval de timp pe care ni-l dorim a fi cat mai scurt, locuitorii satului Salicea se vor putea bucura de apa de calitate precum si de toate beneficiile care decurg de aici”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Astfel, proiectul de alimentare cu apa potabila derulat prin intermediul Companiei de Apa Somes S.A consta, in principal, in realizarea unei aductiuni de circa 2.200 metri din sistemul de alimentare cu apa Cluj-Napoca - Feleacu - Casele Micesti, resursa care va fi ulterior distribuita prin intermediul unei retele in lungime totala de 15.300 metri. Pentru realizarea acestui deziderat, pe traseul retelei vor fi edificate un bazin de alimentare suprateran de 200 mc, o statie de pompare dotata cu un rezervor suplimentar semiingropat de 100 de mc, camine de vane, hidranti subterani, bransamente precum si alte echipamente si dotari corespunzatoare.
Reamintim faptul ca aceste lucrari sunt parte a unui program mult mai complex derulat de Consiliul Judetean prin intermediul societatii sale de profil Compania de Apa Somes S.A. si care vizeaza extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa potabila si canalizare de pe teritoriul intregului judet. Intentia este ca intr-un interval de timp cat mai redus toate comunitatile locale clujene sa beneficieze de aceste servicii publice de stricta necesitate.

Comentarii