Spectacolul „Strigate si soapte” revine in programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj


Teatrul Maghiar de Stat Cluj reia, in stagiunea 2017/2018, spectacolul de succes „Strigate si soapte” de Ingmar Bergman, pus in scena de Andrei Serban. Prin reprogramarea acestei productii, Teatrul Maghiar aduce un omagiu cunoscutului regizor de film Ingmar Bergman, de la nasterea caruia se aniverseaza 100 de ani. Spectacolul a avut premiera in ianuarie 2010.
Spectacolul „Strigate si soapte” a fost distins, in anul 2010, cu premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol si Cea mai buna regie, iar Zsolt Bogdán a castigat premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal.
Din distributie fac parte actorii: Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi, Csilla Varga si Csilla Albert.
Regizorul Andrei Serban scria despre spectacol: „Bergman repeta cu actritele sale inaintea filmarii. Incercam sa descoperim cum a inceput acest proiect. Sa ne imaginam cum fictiunea filmului devine realitate, sa incercam sa patrundem in misterul creatiei unuia dintre cei mai mari regizori lucrand intim cu patru actrite de exceptie.
Patru femei constituie nucleul povestii:  Agnes care este pe moarte, surorile ei, Karin si Maria, care au venit sa fie cu ea, si servitoarea Anna. Strigatele si soaptele din titlu le apartin acestor femei”.
Spectacolul s-a jucat in Coreea de Sud, Cehia si Serbia. „Sufletul feminin este surprins in cele mai fine nuante, de la rautate, egoism si orgoliu extrem, la frangere si lacrimi adevarate, intr-o oglinda teribil de realista, care reflecta toate ridurile vizibile si mai ales invizibile cu ochiul liber” – scria jurnalista Simona Chitan.
Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Comentarii