Activitati dedicate initiativei „Ora Pamantului” la Biblioteca Judeteana „O. Goga”


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, se alatura initiativei „Ora Pamantului” printr-o serie de activitati pentru copii si intreaga familie in scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei si naturii.
Programul complet al activitatilor care se desfasoara la sectiile si filialele bibliotecii il puteti parcurge consultand pagina http://www.bjc.ro/new. Ora Pamantului 2018 va fi marcata si la Biblioteca, in data de 24 martie, intre orele 20:30 si 21:30, prin stingerea luminii exterioare la sediul central.
Reamintim faptul ca Ora Pamantului (Earth Hour) este un eveniment international care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera. La indemnul WWF, organizatia care a initiat miscarea Earth Hour in anul 2007, in fiecare an milioane de oameni de pe planeta, institutii guvernamentale, de invatamant si de cultura, se alatura initiativei. Din 2011, Earth Hour a intrat in etapa «Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour)», in care oamenii de pretutindeni sunt indemnati nu numai sa stinga lumina pentru o ora, ci sa se angajeze in actiuni de mediu in fiecare zi, sa-si schimbe comportamentul pentru a avea un impact cat mai mic asupra naturii.

Comentarii