Ambasadorul Republicii Argentina, in vizita la Consiliul Judetean Cluj


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit vineri, 16 martie a.c., vizita Excelentei Sale, domnul Felipe Alvarez de Toledo, Ambasador al Republicii Argentina in Romania. In cadrul intalnirii de la sediul forului administrativ judetean, diplomatul argentinian a fost insotit de catre doamna Andreea Negreanu, sefa Sectiei Comerciale din cadrul Ambasadei.
In acest context, vicepresedintele Marius Minzat i-a prezentat oficialului strain potentialul economic si investitional al judetului Cluj, in scopul extinderii relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii, inclusiv in ceea ce priveste atragerea de investitori argentinieni si dezvoltarea schimburilor comerciale.
Astfel, oaspetele argentinian a avut oportunitatea de a cunoaste cele mai importante proiecte aflate in derulare la nivelul Consiliului Judetean precum si facilitatile pe care Parcurile Industriale administrate de forul administrativ judetean le ofera investitorilor prin intermediul S.C. TETAROM S.A.. Totodata, vicepresedintele Marius Minzat a prezentat  modul de organizare si functionare a Consiliului Judetean, entitatile subordonate acestuia si proiectele pe care le gestioneaza. Nu in ultimul rand, oferirea unor informatii complexe si detaliate referitoare la potentialul agricol si industrial, precum si la principalele obiective turistice si culturale din judetul Cluj a constituit un punct important pe agenda discutiilor purtate la sediul forului administrativ judetean.
Am profitat de vizita Excelentei Sale pentru a evidentia numeroasele puncte forte ale Clujului. Totodata, l-am asigurat pe domnul ambasador de intreaga noastra disponibilitate de colaborare atat cu agentii economici argentinieni interesati de piata economica clujeana cat si cu regiunile sau institutiile din Argentina dispuse sa cooperam”, a declarat domnul Marius Minzat, Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
In acelasi timp, in ceea ce priveste atuurile judetului Cluj din punct de vedere al atractivitatii investitionale, vicepresedintele Consiliului Judetean a evidentiat pe parcursul intalnirii faptul ca acest judet detine al doilea centru universitar al tarii, o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, puncte forte care fac din Cluj o locatie extrem de atractiva din perspectiva potentialilor investitori.
Aflat pentru prima oara la Cluj, ambasadorul Argentinei s-a aratat interesat, la randul sau, de potentialul economic si investitional al judetului, de sectorul IT si de cel al medicinei, manifestandu-si dorinta stabilirii si derularii unor relatii de colaborare intre judetul Cluj si  regiuni omoloage din Argentina.

Comentarii