Parteneriatul Strategic Erasmus+ „Flying the Flag for a Healthy Europe” la Scoala Gimnaziala Speciala


In perioada 28 februarie - 4 martie 2018, Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata din Cluj-Napoca va primi vizita unui numar de 14 profesori din cinci tari europene, in cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ „Flying the Flag for a Healthy Europe”. Cele cinci tari implicate in acest proiect, alaturi de scoala special gazda sunt: Marea Britanie, Irlanda, Letonia, Estonia si Portugalia.
Alaturi de acestia la activitati vor mai participa: un grup de sase elevi, insotiti de doua cadre didactice, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva, Babeni, jud. Valcea; un grup de sase elevi, insotiti de un cadru didactic, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca; un grup de sase elevi insotiti, de un cadru didactic, de la Scoala Gimnaziala „Ioan Bob” din Cluj-Napoca.
Proiectul Erasmus+ „Flying the Flag for a Healthy Europe” isi propune promovarea unui stil de viata sanatos si a incluziunii. Pe parcursul perioadei de implementare (2017-2020), prin actiuni specific orientate, vor fi pregatiti Ambasadori ai Incluziunii, elevi din invatamantul preuniversitar clujean atat din scolile de masa, cat si din unitatille special, cu cerinte educationale speciale, care vor promova principiile incluziunii sociale prin intermediul activitatilor specifice abordarii unui stil de viata sanatos.
Activitatile organizate pe durata vizitei partenerilor din strainatate includ: ateliere practice in cadrul Scolii Gimnaziale Speciale – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata din Cluj-Napoca, la care vor participa elevi ai scolii speciale si elevi din scolile europene invitate, precum si profesori romani si straini; intalnirea propriu-zisa de proiect; activitati sportive si jocuri organizate cu sprijinul conducerii Salii Polivalente Cluj-Napoca; activitati culturale si de promovare a municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii