Teatrul Maghiar de Stat Cluj se alatura campaniei Artisti pentru artisti


Teatrul Maghiar de Stat Cluj a anuntat printr-un comunicat de presa ca se alatura campaniei nationale Artisti pentru artisti initiata de UNITER. Astfel, spectacolele Ingeri in America I-II de Tony Kushner se vor juca in cadrul campaniei aflate la cea de-a 17-a editie si dedicata sprijinirii artistilor varstnici cu probleme de existenta si sanatate.
Sumele stranse din vanzarea de bilete, donatii si sponsorizari se pot vira in contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Piata Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrala. Spectatorii din Cluj pot sustine campania prin cumpararea biletelor de la casa de bilete a teatrului.
Spectacolul Ingeri in America in regia lui Victor Ioan Frunza descrie America anilor 80, sub conducerea presedintelui Ronald Reagan, pe vremea izbucnirii epidemiei SIDA. Personajele reprezinta diferite minoritati, accentul fiind pus pe latura lor umana.
Piesa Ingeri in America vorbeste despre acea „mare trecere” prin care aproape toate personajele trec pentru a-si rezolva problemele de sanatate si de viata. Spectacolul a fost nominalizat de curand la patru dintre premiile UNITER (premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, premiile pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol secundar, premiul pentru cea mai buna regie).
Spectacolul serial Ingeri in America este programat pe 10 si 11 martie, ora 19.00 si respectiv ora 18.00, in Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat. Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului.

Comentarii