Acces gratuit la informatii medicale de calitate in cadrul conferintei „Medici Pentru Tine”


Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj (OSM), din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” - Cluj-Napoca organizeaza a treia editie a conferintei „Medici Pentru Tine”.
Avand ca scop promovarea informatiilor medicale de calitate si fiind adresat publicului larg, evenimentul va avea loc sambata, 19 mai, incepand cu ora 18:00, la Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca. Intrarea este libera!
Necesitatea organizarii acestei conferinte este justificata, in principal, de faptul ca Romania ocupa in prezent penultimul loc ca speranta de viata in clasamentul Uniunii Europene si se afla printre tarile cu cea mai mare rata de mortalitate infantila. In acest context, informarea corecta asupra metodelor de prevenire a bolilor devine din ce in ce mai importanta. Tocmai de aceea, Conferinta „Medici Pentru Tine” abordeaza doua teme de maxima actualitate, alese pornind de la o serie de statistici extrem de ingrijoratoare:
- Vaccinarea, beneficii si riscuri. La nivel global, 1,5 milioane de copii cu varsta sub 5 ani mor in fiecare an din cauza unor boli care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare. Tema va fi abordata sub forma de discutie intre Ovidiu Covaciu, fondatorul blogului Coalitia Romania Sanatoasa, Conf. Dr. Mira Florea, medic primar medicina de familie, Dr. Aida Puia, medic primar medicina de familie, Dr. Teodora Iacob, medic specialist boli infectioase, Dr. Ana Cristina Bucur, medic rezident medicina de laborator.
- Accidentul vascular cerebral. In lume, o persoana sufera un accident vascular cerebral la fiecare doua secunde, fiind a treia cauza a mortalitatii in tarile dezvoltate. Dl. Prof. Dr. Stefan Florian, medic primar neurochirurg, va vorbi despre cum poate fi recunoscuta si, mai ales, prevenita aceasta afectiune.
Conferinta ofera persoanelor din afara domeniului medical o sursa gratuita de informatii corecte in ceea ce priveste sanatatea. Scopul ei este de a ajuta oamenii sa deosebeasca adevarul de falsele informatii si mituri care circula pe diverse site-uri pseudostiintifice si retele de socializare.
In deschiderea conferintei, domnul academician prof. dr. Nicolae Hancu va adresa cateva cuvinte publicului. Totodata, organizatorii au pregatit un moment muzical inedit si multe alte surprize pentru fiecare participant care vor avea loc pe parcursul evenimentului.

Comentarii