Ambasadorul Ucrainei in Romania, in vizita la Consiliul Judetean Cluj


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit vineri, 25 mai 2018, la sediul institutiei, vizita Excelentei Sale, domnul Oleksandr Bankov, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Ucrainei in Romaniei.
Scopul vizitei a fost acela de initiere a unor noi relatii si parteneriate bilaterale in domeniile economic si investitional, precum si in cel cultural sau al turismului. In vederea extinderii si intensificarii cooperarii existente intre cele doua parti, domnul Marius Minzat a prezentat E.S. Oleksandr Bankov atuurile economice si potentialul investitional care au transformat Clujul intr-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est. In acest context, a fost abordata si situatia proiectelor aflate in derulare la Consiliul Judetean, o atentie aparte fiind acordata programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar si facilitatilor oferite investitorilor interesati de dezvoltarea unei afaceri in cadrul Parcurilor Industriale administrate de forul judetean prin Tetarom S.A.
Tot din dorinta de a pleda cauza judetului si de a convinge oficialul ucrainean de avantajele pe care Clujul le are, domnul Marius Minzat a evidentiat pe parcursul intalnirii faptul ca judetul din inima Transilvaniei gazduieste cel de-al doilea centru universitar al tarii, un procent de peste 25% din locuitorii municipiului fiind reprezentat de catre studenti, o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, puncte forte care fac Clujul sa fie un judet extrem de atractiv din perspectiva potentialilor investitori.
Intalnirea a fost una extrem de benefica si a marcat un pas inainte in incercarea de identificare a domeniilor in care se pot realiza cu prioritate colaborari economice precum si  schimburi de informatii si expertiza. Pot afirma, cu toata convingerea, ca atuurile noastre au fost convingatoare si ca acestea vor sta la baza stabilirii unor relatii aprofundate de colaborare cu regiunile interesate din Ucraina”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat.
In final, reprezentantii celor doua parti au stabilit modalitatile viitoare de schimb de informatii si au decis sa analizeze impreuna ideea derularii unor proiecte de interes comun, in special in domeniul turismului si al culturii, dar nu numai.

Comentarii