Baile Cojocna sunt deschise si asteapta clujenii


Clujul nu are la acest moment nici un strand deschis in oras. Clujenii doritori de balaceala se pot insa racori la Baile Cojocna, unde startul sezonului de vara s-a dat deja.
Statiunea a fost recent modernizata prin realizarea unui amplu proiect de reabilitare si reamenajare functionala, cu finantare europeana.
Baile se gasesc in estul comunei Cojocna, in localitatea cu acelasi nume, la doar 25 km de Cluj-Napoca. In zona au existat vechi exploatari de sare, iar deasupra ocnelor parasite ale minelor de sare s-au format mai multe lacuri saline, apa acestora dobandind proprietati terapeutice.
Doua dintre lacuri au fost transformate in bai, frecventate in timpul verii, iar in perioada iernii functioneaza un bazin acoperit cu apa sarata incalzita. In afara posibilitatilor de agrement oferite, baile sunt indicate pentru tratarea unor afectiuni precum: boli ale aparatului locomotor, reumatismul cronic, boli ale sistemului nervos, dermatoze cronice.
Efectele asupra sanatatii sunt semnificative, iar potrivit paginii Bailor Cojocna, baile sunt benefice astfel:
Efect antiinflamator si regenerant la nivelul sistemului locomotor. Sunt diminuate durerile, creste mobilitatea articulara si flexibilitatea musculara;
Ameliorarea unor afectiuni ale pielii precum psoriazisul;
Apa sarata este folosita si sub forma de aerosoli pentru prevenirea si tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite, sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronsic, bronsita cronica sau fibroza pulmonara.
In plus, vremea este superba tot timpul verii si nu se simte de loc canicula. In incinta bailor langa cele doua lacuri sarate se afla o mica paduri de foioase care asigura turistilor o adiere placuta. Intr-o vale din apropiere, se pot face impachetari cu namol terapeutic, la liber, de catre turistii care vor sa se trateze de boli reumatice.

Comentarii