Cursuri gratuite de pregatire pentru viitorii cursanti ai Scoli de Arte Cluj


Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, demareaza o activitate de pregatire profesionala, gratuita, pentru cei interesati sa acceada la diversele ramuri artistice care se predau in cadrul școlii. Ca urmare, in saptamanile care urmeaza, noua experti din mai multe domenii artistice – pian, teatru, pictura, improvizatie jazz, acordeon, chitara, vioara și chitara electrica -  vor sustine astfel de cursuri gratuite de pregatire, in cadrul institutiei.
Primul curs va fi sustinut de catre expertul clasei de pian al scolii, Elisei Muresan, in perioada 7 – 11 mai a.c., la sediul Scolii de Arte Cluj, de pe strada Fabricii de Zahar nr. 51, conform urmatorului orar:  luni, miercuri, joi și vineri – orele 15.00 – 17.00, iar marti – orele 10.00 – 12.00. Persoanele interesate de aceste cursuri de initiere in pian se pot inscrie incepand cu ziua de miercuri, 2 mai a.c., pe adresa de e-mail a unitații culturale - scoaladeartecluj@yahoo.com.
In cadrul acestor cursuri, Elisei Muresan va avea un sir de cinci lectii deschise, cate un curs de doua ore, in fiecare zi, in care toti cei interesați vor avea posibilitatea sa dobandeasca primele cunostinte in domeniul pianistic. Apoi, dupa incheierea cursului, participantii vor realiza daca dragostea si inclinatia lor catre muzica si pian este indeajuns de puternica si ar putea fi fructificata, in mod organizat, incepand cu toamna anului 2018, in cadrul cursurilor omologate ale Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj.
Elisei Muresan s-a nascut in orasul Deva, in anul 1994 si a inceput sa cante la pian de la varsta de sapte ani, urmand clasele primare, gimnaziul, liceul și Academia de Muzica, astfel ca, in ciuda varstei tinere pe care o are, muzicianul manifesta o maturitate redutabila in domeniu.
Expertul clasei de pian este absolvent al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, avand o experienta pianistica de 16 ani in domeniu, materializata in concerte sustinute in Deva, Cluj-Napoca, Bistrita, Timisoara si Bucuresti. Acesta a castigat de-a lungul carierei sale de pana acum numeroase premii nationale si internationale de pian, in ultimii cinci ani axandu-se pe munca didactica, cea de initiere si cizelare a tinerelor vlastare, aducandu-le la nivelul interpretarii de scena. Pe langa activitatea didactica, expertul Elisei Muresan a descoperit si o noua viziune asupra muzicii, abordand cu succes mai multe genuri muzicale, precum: muzica usoara, jazz-ul, blues-ul, exceland pe mai multe scene, alaturi de trupa „Recovered” a Scolii de Arte, iar cea mai recenta colaborare fiind cu grupul bell-canto „Ad libitum voices”, alcatuit din patru absolventi ai Academiei, care adapteaza aceasta tehnica la mai multe genuri diferite.

Comentarii