Destinatiile de vacanta preferate de romani in vara lui 2018


Romanii prefera sa mearga in vacanta cu zboruri charter, 35% din rezervarile pentru vara 2018 fiind realizate pentru pachete cu avionul, cea mai cautata destinatie pentru acest sezon fiind Antalya, care a inregistrat o crestere de 70%, arata datele agentiilor de turism.
Peste 25.000 de turisti romani au cumparat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai multi fata de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vandute pachete pentru vara 2018, in comparatie cu cele cu transport individual.
Destinatia vedeta a anului este Antalya, sustinuta de cresterea cererii cu 70% fata de anul trecut. Cele mai multe rezervari s-au facut in perioada de Early Booking, cand un pachet de sapte nopti pentru luna aprilie a putut fi cumparat cu 390 de euro. Cursele catre Antalya din aprilie, mai si iunie au fost ocupate in proportie de 98%, in timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie si octombrie, operate nu numai din Bucuresti, ci si din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si, in premiera anul acesta, Targu Mures, este in acest moment de 67%.
Antalya este aleasa de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar si de tineri, care descopera adrenalina in afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lunga instalatie de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de 7 nopti, in timp ce 20% opteaza pentru un sejur prelungit, intre 10 si 14 nopti.
In Grecia (insulele Samos si Lesbos ori in Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini si Zakynthos), turistii prefera in special hotelurile de patru stele si transportul cu avionul. Grecia este, de asemenea, la mare cautare, iar o tendinta in crestere a preferintelor se observa pentru insulelele mai putin aglomerate cum sunt Samos si Lesbos, lansate dupa cererea tot mai accentuata pentru destinatii linistite. Tarifele incep de la 298 euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti cu avionul si de la 10 euro/noapte/persoana cu transport individual.
In Spania, cele mai cautate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria si Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri si taxe incluse.
Vara 2018 mai are in oferta Cipru, atat Larnaca, cat si Cipru de Nord, unde o vacanta costa de la 446 euro/persoana pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport si transferuri incluse, precum si Croatia, disponibila pe zboruri charter saptamanale, lansate de touroperator cu trei ani in urma, la pachete de la 480 de euro/persoana.
In Romania, vanzarile pentru vacanta de vara la mare au crescut cu 20% datorita emiterii voucherelor de vacanta si pentru bugetari, cele mai cautate statiuni fiind Mamaia, Eforie Nord, Olimp si Venus, la hoteluri de trei si patru stele.

Comentarii