Zilele bibliotecii in al 97-lea an de existenta a bibliotecii publice in Cluj-Napoca


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul clujean sa participe la evenimentele pregatite cu ocazia Zilelor bibliotecii, in al 97-lea an de existenta a bibliotecii publice la Cluj-Napoca.
Evenimentul central al saptamanii va fi lansarea cartii Ziuarul meu/Dumitru Nistor. Cluj-Napoca: Scoala Ardeleana, 2017, un proiect editorial dedicat centenarului Marii Uniri, aparut sub egida Bibliotecii Judetene ,,Octavian Goga”. Manifestarea se desfasura miercuri, 23 mai, incepand cu ora 13.00, la Sectia pentru adolescenti din sediul central al bibliotecii.
De asemenea, joi, 24 mai, de la ora 13.00, cu ocazia implinirii a cinci ani de activitate, Sectia pentru adolescenti organizeaza un atelier de dezvoltare personala intitulat ,,Alice in tara Facebook”, ce-l are ca invitat pe lector univ. dr. Dan Octavian Rusu, psiholog.
Pe tot parcursul perioadei 21 - 25 mai 2018 la sediul central si la filialele de cartier vor avea loc: inscrieri gratuite la biblioteca pentru persoanele de toate varstele, vizite colective ale elevilor, auditii şi vizionari colective la sectiile pentru copii, „O carte pentru fiecare” - actiune de distribuire gratuita vizitatorilor bibliotecii a unor carti primite ca donatii din partea unor edituri şi persoane fizice, conferinte, intalniri cu scriitori, ateliere de perfectionare profesionala pentru bibliotecari, ateliere de creativitate.
In foaierul sediului central, doritorii vor putea realiza sesiuni foto inedite: Domni si doamne de altadata – panou foto cu siluete cu imbracaminte de inceput de secol (1918). Tot in aceasta locatie, Compartimentul Colectii speciale, Memorie si cunoastere locala va organiza expozitia de documente: Jeno Janovics – un pionier al cinematografiei.
Programul complet al activitatilor poate fi consultat on-line pe pagina oficiala a bibliotecii www.bjc.ro.

Comentarii