Consulul R.F. Germania la Sibiu, in vizita la Consiliul Judetean Cluj


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, a primit miercuri, 13 iunie 2018, vizita domnului Hans Erich Tischler, consul al Republicii Federale Germania la Sibiu. Scopul intalnirii a fost acela de a analiza stadiul dezvoltarii relatiilor romano-germane, precum si de a identifica noi domenii de colaborare si posibilitati de a incheia noi parteneriate bilaterale in multiple arii de interes.
Intalnirea a fost una extrem de benefica, marcand un pas mare inainte in colaborarea romano-germana si in identificarea domeniilor in care se pot realiza atat schimburi de informatii si expertiza, cat si schimburi economice. Sunt pe deplin convins ca atuurile noastre au fost unele convingatoare si ca, la randul nostru, vom avea extrem de multe de invatat din experientele si bunele practici ale germanilor”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Vákár István.
Cu acest prilej, vicepresedintele forului administrativ judetean a prezentat, in detaliu, facilitatile pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judetean le ofera investitorilor prin intermediul TETAROM S.A. Avand in vedere importanta unor resurse umane adecvate in procesul de dezvoltare a unei companii, domnul Vákár a evidentiat faptul ca judetul Cluj este cel de-al doilea centru universitar al tarii, care detine o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine.
Totodata, vicepresedintele Consiliului Judetean a facut o scurta prezentare a institutiilor care functioneaza in subordinea forului administrativ judetean clujean, subliniind, totodata, si potentialul economic, investitional, turistic, cultural si recreativ al judetului. Din dorinta de a convinge oficialul german de avantajele pe care Clujul le are si pentru a evidentia intr-un mod adecvat punctele forte care il fac extrem de atractiv din perspectiva potentialilor investitori, domnul Vákár a precizat faptul ca regiunea este extrem de bine dezvoltata in ceea ce priveste infrastructura si accesul la serviciile si  utilitatile publice.
La randul sau, oaspetele strain s-a aratat interesat, in principal, de cooperarea in domeniul economic, in contextul dezvoltarii unor noi afaceri pe teritoriul celor doua tari, care sa fie mutual avantajoase si sa aduca beneficii tuturor celor implicati. De asemenea, oficialul german si-a manifestat dorinta de construire a unui cluster sau a unui incubator de afaceri romano-german care sa inglobeze tineri intreprinzatori si sa le ofere sprijinul necesar in procesul de creare a unei companii.
Totodata, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu si-a exprimat intentia de a facilita realizarea unor parteneriate intre firmele germane si universitatile din Cluj, in ideea dezvoltarii si aprofundarii relatiilor dintre Germania si zona Transilvaniei, precum si introducerea unor curse aeriene intre Cluj si orase din Germania.
In final, reprezentantii celor doua parti au stabilit modalitatile viitoare de schimb de informatii si au decis sa analizeze impreuna ideea derularii in perspectiva a unor proiecte de interes comun, in special in domeniile economic si cultural.

Comentarii