Inca un curs gratuit al Scolii de Arte Cluj: invatam vioara!


Dupa primele sase cursuri gratuite – initiere in pian, acordeon, orga electronica, design vestimentar, decoratiuni interioare, chitara electrica si bass, chitara clasica si folk, actorie si retorica - Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, organizeaza al saptelea curs gratuit al sau, cel de cunoastere si initiere in studiul viorii. Sustinut de expert Diana Cretu, cursul va avea loc in perioada 18 - 21 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahar nr. 51.
Orarul cursurilor gratuite sustinute de expert Diana Cretu este urmatorul: luni, 18 iunie –12.00 – 14.00, marti, 19 iunie – 12.00 – 15.00, miercuri, 20 iunie – 12.00 – 15.00 si joi, 21 iunie – 17.00 - 19.00. Inscrierile la acest curs pot fi facute pe adresa de e-mail a Scolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com, scopul acestuia fiind acela de a-i determina pe cursanti sa-si aleaga tipul muzicii care li se potriveste cel mai bine, concomitent cu o prezentare a instrumentului si a sonoritatii acestuia.  
Diana Cretu a absolvit Conservatorul de Stat din Chisinau, in 1993, sectia vioara. Fiind studenta, aceasta a activat si ca profesoara de vioara la Liceul de Muzica „Stefan Neaga” din Chisinau, iar dupa absolvire a facut parte din colectivul Filarmonicii de Stat din Botosani. In continuare, doamna Cretu a cantat  in orchestre simfonice din Brazilia si Uruguay, pana in anul 2017, cand s-a repatriat impreuna cu familia, stabilindu-se la Cluj-Napoca. Mentionam faptul ca, pe langa activitatea in cadrul Orchestrei Nationale din Uruguay, expert Diana Cretu a functionat ca profesoara si la doua scoli municipale de muzica din Montevideo si Maldonado, iar din acest an a preluat clasa de vioara din cadrul Scolii de Arte Cluj.
Prin organizarea acestor cursuri, Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” doreste ca, la final, participantii sa realizeze daca dragostea si inclinatia lor catre arta sunt indeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate in mod organizat, incepand cu toamna anului 2018,  in cadrul cursurilor omologate ale institutiei.

Comentarii