Ioan Bolovan este noul director al Institutului de Istorie “George Baritiu”


Profesorul clujean Ioan Bolovan a fost investit vineri in functia de director al Institutului de Istorie „George Baritiu” din Cluj-Napoca al Academiei Romane. Ceremonia de instalare in functie a istoricului clujean a avut loc in prezenta cercetatorilor institutului si a unui public interesat.
Ioan Bolovan a reusit sa promoveze in functia de director al Institutului de Istorie „George Baritiu” in urma unui concurs pe care l-a castigat. Institutul de Istorie “George Baritiu”, infiintat in anul 1920, are 35 de cercetatori grupati in Departamentul de cercetari socio-umane si in Departamentul de istorie. Are ca principal obiectiv cercetarea istoriei Transilvaniei.
Istoricul Ioan Bolovan sustine ca obiectivul sau este de a dezvolta teme de cercetare care sa fie racordate la nevoile fundamentale ale istoriografiei si la ce este acum in voga in istoriografia universala. El vizeaza sa adapteze o serie de proiecte editoriale la nevoile publicului. “De asemenea, voi incerca sa vedem cum putem intari scoala doctorala’’, a aratat profesorul Bolovan, mentionand ca dezvoltarea de parteneriate cu alte institutii de cercetare si mari universitati din lume, precum si cu mediul de afaceri, sunt foarte importante.

Comentarii