Atelier participativ in cartierul Marasti


Primaria Cluj-Napoca organizeaza marti, 24 iulie, ora 17.00, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”- Sala de sport, Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130, un atelier participativ in cadrul procesului de bugetare participativa Cluj-Napoca 2018.
Noul proces de bugetare participativa a demarat luni, 16 iulie. Prima etapa, depunerea de proiecte se incheie duminica, 19 august.
In acest context, cetatenii sunt invitati la un atelier participativ pentru a se informa si pentru a discuta despre cum se depun proiecte pentru orasul nostru prin procesul de bugetare participativa.
Atelierul este structurat astfel: prezentarea si clarificarea procesului de bugetare participativa; mese de lucru specializate pe cele 6 domenii din cadrul procesului.
Domenii: a. Alei, trotuare si zone pietonale; b. Mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei; c. Spatii verzi si locuri de joaca; d. Amenajare spatii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); e. Infrastructura educationala si culturala; f. Orasul digital.
Bugetarea participativa este un proces derulat de Primaria Cluj-Napoca, prin care ideile si initiativele comunitatii clujene se manifesta si se transforma in realitate. Este un proces deschis, incluziv si transparent prin care membrii comunitatii se implica direct in formularea deciziilor privind prioritatile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Comentarii