Clujul, inima Transilvaniei, promovat in Orasul Albastru, Grecia


O delegatie clujeana compusa din reprezentanti ai Asociatiei „Produs de Cluj”, entitate care functioneaza sub egida Consiliului Judetean Cluj si ai Centrului de Informare Turistica al municipiului Cluj-Napoca, respectiv din membri ai Ansamblului Folcloric „Mugurelul” al Universitatii Babes-Bolyai, participa in perioada 19-22 iulie a.c., la festivalul Etnic Cosmopolis, eveniment care are loc in localitatea Kavala, Grecia.
In ceea ce priveste delegatia Asociatiei „Produs de Cluj” prezenta la Kavala, aceasta va include reprezentanti ai familiei Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mana, familia Serpar din Bontida, cultivatori locali de lavanda si, respectiv, Kepes Ildiko si Csaba, o familie de apicultori din Turda.
Ne ducem in Grecia sa prezentam trei dintre produsele reprezentative ale mediului antreprenorial clujean, imbinand in acest fel traditia si experienta renumitei familii de artizani din Frata cu noul si entuziasmul unor tineri care au ales sa dezvolte afaceri de familie. Suntem convinsi ca aceasta noua actiune desfasurata sub brandul Produs de Cluj, in colaborare cu municipalitatea clujeana, va fi una de succes”, considera Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Scopul participarii la acest festival elen este acela de promovare a turismului si a obiectivelor reprezentative din zona Transilvaniei, a specificului traditiilor si mestesugurilor locale, dar si a celorlalte evenimente cultural-artistice care fac din Cluj principalul centru de interes din regiune pentru turistii straini. De asemenea, avand in vedere faptul ca municipalitatea Paggaio, din apropierea localitatii Kavala, va candida in 2019 pentru titlul de Oras European al Sportului, Clujul va fi promovat si din aceasta perspectiva, avand in vedere modelul de bune practici implementat aici odata cu desemnarea urbei de pe Somes drept Oras  European al Sportului pe parcursul anului 2018.
Mentionam in acest context faptul ca delegatia clujeana se afla intr-o companie extrem de selecta la acest eveniment, Festivalul Etnic Cosmopolis bucurandu-se de prezenta a peste 240 de participanti proveniti din tari de renume precum Argentina, India, Spania, Rusia, Italia, Costa Rica, Romania si tara gazda, Grecia.

Comentarii