Comisarul European pentru Agricultura, la Zilele Recoltei


Cea de-a sasea editie a Zilelor Recoltei, eveniment organizat de Asociatia Produs de Cluj, entitate aflata in subordinea Consiliului Judetean, impreuna cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, a debutat vineri, momentul fiind marcat si de prezenta Comisarului European pentru Agricultura, domnul Phil Hogan, insotit de europarlamentarul clujean Daniel Buda.
Ne bucuram sa constatam ca munca si efortul micilor intreprinzatori clujeni sunt apreciate la adevarata lor valoare, de catre cei cu adevarat avizati. Cantitatea mare de produse expuse in acest an si diversitatea lor ne demonstreaza, printre altele, ca sprijinul Asociatiei Produs de Cluj este de un real folos pentru producatorii locali. Incurajam toti locuitorii judetului Cluj, si nu numai, sa sustina activitatea gospodarilor din judet, aprovizionandu-si camarile cu fructe si legume proaspete, de cea mai buna calitate, direct de la cultivatori”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise
Inaltul oficial european a fost intampinat de catre un grup de tineri imbracati in costume traditionale, carora li s-a alaturat si cunoscuta creatoare clujeana de costume populare, Raveca Soporan din Frata, cu produse traditionale, respectiv paine, sare, tuica.
Pe parcursul evenimentului de deschidere, domnul Phil Hogan a vizitat standurile producatorilor prezenti la targ si s-a aratat extrem de placut impresionat de numarul mare de mestesugari prezenti la festival, precum si de diversitatea si prospetimea fructelor si legumelor produse si cultivate in gospodariile micilor producatori. Cu acest prilej, comisarul pentru agricultura a degustat si a apreciat in mod deosebit uleiul presat la rece provenit de la Luna precum si produsele din carne si lactate de la Turda si Manastireni. Nu in ultimul rand, domnul Phil Hogan a avut ocazia de a vedea cum se obtine mustul, in mod traditional, cu teasc si zdrobitor.
Tot in acest context, comisarul european a remarcat interesul deosebit manifestat de tineri in ceea ce priveste sectorul productiei de legume – fructe, apreciind numarul mare de tineri producatori care isi valorifica roadele in cadrul acestui festival.

Comentarii