Festivalul WonderPuck 2018, experiente culturale de exceptie la sfarsitul acestei saptamani


Festivalul International Stradal WonderPuck, singurul festival din Transilvania dedicat exclusiv copiilor si familiilor acestora, isi va desfasura cea de-a doua editie la sfarsitul acestei saptamani, in zilele de 14, 15 si 16 septembrie 2018. Cu aceasta ocazie, marcand, in acest fel, si inceputul noului an scolar, WonderPuck propune petrecerea unui weekend in familie, vizionand spectacole in aer liber, cu acces gratuit.
Vizand crearea in societate a unor repere puternice si autentice, evenimentul ofera un program complex de educatie teatrala si culturala menita sa formeze gustul estetic atat al celor mai mici spectatori, cat si al intregii familii. Se vor aduce in prim-plan, prin intermediul limbajului universal al activitatilor artistice, trei zile pline de experiente culturale de exceptie, cu acces liber pentru toata lumea.
O noutate a celei de-a doua ediţii WonderPuck o reprezinta extinderea zonei de desfasurare a festivalului. Astfel, daca la prima editie a fost un singur spatiu de interes, respectiv Piata Unirii, acum organizatorii au inclus pe harta festivalului atat Piata Muzeului cat si Castelul Banffy din Bontida.
De asemenea, in acest an, festivalul va avea trei sectiuni: WonderPuck pentru prescolari si scolari, WonderPuck pentru adolescenti, tineri si adulti, precum si WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.
Spectacolele oferite de companii teatrale din tara si din strainatate au ca scop dezvoltarea Festivalului Stradal WonderPuck, care doreste sa devina un spaţiu de referinţa intre festivalurile europene cu acest specific.
Inca de la prima editie, Festivalul Stradal WonderPuck s-a bucurat de un succes considerabil, reunind peste 300 de artisti in cele 30 de spectacole, cinci ateliere si expozitii in aer liber, avand in cele trei zile o audienta de peste 17.000 de spectatori.

Comentarii