O noua filiala a Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj si-a deschis portile


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean, a inaugurat ieri o noua filiala situata in cartierul clujean Grigorescu, pe strada Donath nr. 138.
La evenimentul de deschidere, in cadrul caruia forul administrativ judetean a fost reprezentat de vicepresedintele Vákár István, au fost prezenti si actorii Teatrului de Papusi „Puck” care au sustinut in fata elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” bine cunoscutul spectacol „Scufita Rosie”.
Este o initiativa extrem de benefica prin care Biblioteca reuseste sa ajunga si mai aproape de toti cei care doresc sa isi aprofundeze cunostintele sau, de ce nu, sa patrunda in lumea stiintifico-fantastica. Spatiul cald si primitor ii invita la lectura atat pe micii cititori, cat si pe parintii acestora, care se vor putea bucura de bogata colectia a filialei din Grigorescu”, a declarat vicepresedintele Vákár István.
Programul de functionare al acestui nou spatiu dedicat lecturii, informarii si recreerii va fi in zilele de luni, miercuri si joi, in intervalul orar 12.00-20.00, iar marti si vineri de la ora 8.00 la ora 16.00.
Fondul de documente al filialei este format din cca 7.000 de exemplare de carte si materiale audiovizuale organizate in acces liber. Filiala ofera servicii moderne de biblioteca precum eliberarea permisului de intrare la biblioteca, imprumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de imprumut, rezervarea si retinerea de titluri, oferirea de informatii, acces gratuit la internet si facilitati de lucru pe calculator, dar si  activitati de loisir pentru toate varstele.
De asemenea, copiii vor beneficia de o sala dedicata lor, unde ii asteapta o colectie de carti, DVD-uri, jocuri si jucarii, iar adolescentii si adultii vor avea la dispozitie o colectie de documente din toate domeniile cunoasterii.
Reamintim, in acest context, faptul ca Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj are drept principala misiune facilitarea accesului gratuit si nediscriminatoriu la informare si lectura, atat in spatiile proprii, cat si/sau prin serviciul de imprumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispozitia publicului atat in sediul central din cartierul Marasti, cat si in filialele sale din centru si cartierele clujene Manastur, Zorilor si Grigorescu, Biblioteca Judeteana Cluj contribuie activ la imbunatatirea calitatii vietii membrilor comunitatii.

Comentarii