Prima conferinta de IT & Print dedicata liceenilor, la Cluj: Báthory IT & Print Days


Interesul pentru domeniul de IT & Print se dezvolta inca din bancile scolii, cu atat mai mult in Cluj-Napoca, un oras axat pe inovatie si progres.
Aflata la prima editie, Báthory IT & Print Days este prima conferinta de IT & Print din Romania care se adreseaza elevilor de liceu si care vine in intampinarea acestora, facilitandu-le interactiunea directa cu agentii economici si sociali din domeniu. Evenimentul este organizat de  Asociatia Parintilor Báthory si se desfasoara in perioada 28 - 29 septembrie 2018, la Liceul Teoretic Báthory István din Cluj-Napoca, fiind deschis tuturor elevilor de liceu din judetul Cluj. Participarea acestora la eveniment este gratuita.
Doua zile de workshop-uri, pitch-uri, testare de produse si jocuri
In Cluj-Napoca au loc numeroase targuri si conferinte specifice domeniului IT, evenimente dedicate specialistilor sau celor aflati la inceput de drum in cariera profesionala. Interesul pentru domeniul de IT & Print incepe insa mult mai devreme. 
Báthory IT & Print Days le ofera ocazia tinerilor liceeni sa interactioneze in mod direct cu profesionisti in domeniu, sa participe la workshop-uri speciale, sa testeze jocuri si produse specifice domeniilor de IT & Print. In plus, elevii care au o idee sau un proiect inovativ il vor putea prezenta in fata unui juriu de specialisti, cele mai bune idei fiind premiate cu programe de mentorat si sponsorizari.
Program Báthory IT & Print Days
Vineri, 28.09:
- 15:00 – 17:00 Conferinta: „Hello, IT & Print Brands!”
- 17:30  Round table: „Future of Cluj-Napoca: Smart City”
- 18:30  Networking Cocktail Party
Sambata, 29.09:
- 09:00  Inregistrare participanti
- 10:00-15:00  IT & Print workshops session
- 14:00-15:00  Pitching session: „Sway us with your idea!”
- 15:00-16:00  Prezentare: „Successfull stories”
Participarea la toate activitatile din cadrul evenimentului este gratuita. In ceea ce priveste workshop-urile, numarul de locuri / workshop fiind limitat, este necesara o inscriere in prealabil. Acest lucru se face prin simpla completare a formularului disponibil pe www.bathorydays.ro .
Cele mai cunoscute companii la nivel local si international
Vor fi prezente la eveniment cele mai cunoscute companii la nivel local si international, firme si scoli informale de IT, firme si asociatii de print, precum si universitati clujene.
Din randul agentilor economici, educationali si sociali care vor participa la conferinta pot fi amintiti: Accenture, Arobs, ArtSoft, Evozon, Gameloft, Google, Halcyon, HipMenu, PiTech, Scoala Informala de IT, Targul de Cariere in IT, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Asociatia Tipografilor Transilvania, NIS Electronics, Rottaprint, Seenprint, Tipografia Arta, World Wide Print si altii.
Responsabilitate sociala si progres
Báthory IT & Print Days este o initiativa ce se bazeaza pe principiul responsabilitatii sociale din perspectiva eficacitatii economice si a incluziunii sociale. Fiind un proiect cu un puternic impact educational, destinat liceenilor si generatiilor viitoare de specialisti in IT si comunicatii, evenimentul ofera participantilor o viziune realista asupra modului in care tinerii se pot integra in societatea profesionala, cu propriile lor idei si inovatii.
Proiectul este gandit ca un eveniment anual in care se intalnesc companiile specializate in IT & Print si elevii care se pregatesc sa intre in acest domeniu de activitate. In timp ce elevii au sansa de a afla informatii relevante despre proiectele firmelor de IT & Print, locuri de munca sau specializari, companiile isi prezinta intr-un mod interactiv proiectele si initiativele. Se creeaza astfel o relatie dinamica si coerenta intre sectorul educational si cel ocupational. Interactiunea elevi - companii va fi urmata, indeaproape, de programe de specializare dedicate profesorilor si alte proiecte care sa faciliteze crearea unor punti de legatura reale intre mediul educational si cel profesional.

Comentarii