Activitati practice inedite pentru elevii Scolii Gimnaziale “Emil Isac” in cadrul Erasmus+


In perioada 6-12 octombrie 2018 un grup de 4 elevi si 2 profesori ai Scolii Gimnaziale “Emil Isac” din Cluj-Napoca au participat la reuniunea transnationala de invatare/formare profesionala/predare din Poznan, Polonia, desfasurata in cadrul parteneriatului strategic „Practical Skills Matter”, finantat prin programul Erasmus+. Reuniunea a avut drept scop dezvoltarea abilitatilor practice si pregatirea calendarului pentru urmatoarea etapa a proiectului.
Programul activitatilor a avut un accentuat caracter practic implicand elevi si profesori din toate tarile participante: Olanda, tara coordonatoare, reprezentata de Accent Praktijkonderwijs-Nijkerk, Polonia, reprezentata de Publiczne Gimnazjum Katolickie im. sw. Stanislawa Kosti-Poznan, Scoala 2o Gymnassio Larissas din Grecia, si Italia, reprezentata de I.I.S. F. Brunelleschi/L Da Vinci-Frosinone.
Gazdele poloneze au pregatit un program diversificat extrem de atractiv care a cuprins: descoperirea obiectivelor istorice prin joc, workshop-uri interactive, ateliere creative, concerte, excursii in natura, ateliere de gatit, jocuri interactive, prezentari inedite ale scolilor participante. Elevii au lucrat in echipe utilizand diferite tehnici de munca  avand  astfel posibilitatea sa-si exerseze creativitatea si abilitatile practice.


Aceasta intalnire a constituit pentru toti participantii un real schimb cultural si educativ.
Diseminarea activitatilor reuniunii transnationale ne confera posibilitatea de a comunica si de a impartasi rezultatele si produsele realizate in proiect, extinzand astfel impactul asupra celorlati profesori, elevi si parintilor acestora in ceea ce priveste cooperarea pentru inovatie in schimbul de bune practici”, a declarat d-na prof. Lucia Corina Bradea, directorul Școlii Gimnaziale ”Emil Isac” din Cluj-Napoca.

Comentarii