Curs gratuit de antreprenoriat social pentru tineri


Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza ṣi in acest an cursul gratuit de antreprenoriat social pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 ṣi 20 de ani „Provoaca viitorul: fii antreprenor!”. Evenimentul va avea loc in perioada 15 octombrie - 16 noiembrie 2018, la American Corner Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Instruirea se va desfasura in limba romana, prin doua serii de cursuri a cate 20 de locuri fiecare - in intervalul 15 - 26 octombrie 2018 are loc seria I, iar in perioada 5 - 16 noiembrie 2018 urmeaza seria a II-a. Cursurile vor avea loc zilnic, de luni pana vineri, intre orele 16.00-19.00.
Inscrierile se fac pana miercuri, 10 octombrie 2018, prin completarea formularului urmator: https://goo.gl/NDJCeq. Informatii suplimentare pot fi obtinute la numarul de telefon 0264-430323, in zilele de luni, marti, miercuri ṣi vineri in intervalul orar 8.00-16.00, iar joia de la 10.00 la 18.00, sau la adresa de e-mail americancornercluj@gmail.com.
Initiativa se afla in al patrulea an de la demarare ṣi urmareṣte dezvoltarea de abilitati antreprenoriale la tineri cu varsta intre 14 si 20 de ani, cuprinsi sau nu intr-o forma de invatamant, prin familiarizarea cu domeniul antreprenoriatului, al antreprenoriatului social ṣi al managementului de proiect, precum si dezvoltarea creativitatii si a spiritului inovator. De asemenea, initiativa vizeaza cresterea gradului de constientizare a apartenentei la o comunitate ṣi a gradului de implicare sociala, cunoasterea mijloacelor de imbunatatire a contactului cu comunitatea, identificarea problemelor comunitatii si oferirea de solutii pentru rezolvarea acestora. Tinerii vor invata cum sa initieze ṣi sa dezvolte o afacere ṣi sa se implice in viata comunitatii, cunoṣtintele teoretice fiind puse in practica prin realizarea ṣi implementarea de proiecte. Participantii vor primi o diploma la incheierea programului de instruire, in urma prezentarii modului de implementare a proiectului elaborat.

Comentarii