Doua scoli clujene declarate scoli ambasador ale Parlamentului European


Programul educativ „Scoli - Ambasador ale Parlamentului European”, EPAS editia 2017-2018 dedicat elevilor din invatamantul liceal de toate tipurile, a fost initiat de catre Parlamentul European si se desfasoara, incepand cu anul 2017, in toate statele membre ale Uniunii Europene.
Programul urmareste imbunatatirea cunostintele despre Europa si despre democratia parlamentara europeana in randul tinerilor. Elevii si profesorii sunt familiarizati cu posibilitatile pe care cetatenia europeana le ofera, precum si cu rolul pe care Parlamentul European il joaca in procesul decizional european.
Biroul de Informare al Parlamentului European din Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, cu sprijinul inspectorilor scolari pentru proiecte educationale din inspectoratele scolare au  selectat cate doua scoli din judetele: Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Harghita, Mehedinti, Olt, Suceava si Vaslui si trei scoli din Bucuresti, care sa participe la cea de a doua editie a programului Școli-ambasador ale Parlamentului European in Romania.
Judetul Cluj a fost reprezentat in aceasta competitie de catre unitatile de invatamant preuniversitar - Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Campia Turzii si Colegiul de Muzica „Sigismund Toduta”’, din Cluj-Napoca.
Felicitari echipelor de proiect din unitatile de invatamant preuniversitar care au adus in prim plan spiritul si valorile europene si care onoreaza invatamantul clujean prin obtinerea acestui titlu prestigios.

Comentarii