In anul Centenarului, Republica Moldova prinde radacini simbolice in judetul Cluj


Vicepresedintii Consiliului Judetean Cluj, domnii Marius Minzat si Vakar Istvan au primit luni, 1 octombrie 2018, vizita unei delegatii oficiale din raionul Hincesti, Republica Moldova, regiune infratita cu judetul Cluj.
Scopul vizitei delegatiei conduse de vicepresedintele Consiliului Raional Hincesti, doamna Vera Tanase-Patrascu, insotita de conducatorii directiilor de invatamant, respectiv cultura si turism, a fost acela de consolidare a parteneriatului deja existent si de initiere a unor noi relatii de colaborare si proiecte sectoriale intre cele doua regiuni infratite.
Fiecare vizita a fratilor moldoveni reprezinta un nou prilej de bucurie si de reafirmare a dorintei noastre comune de a ne consolida relatiile si de a colabora eficient in multiple planuri”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, cu ocazia intalnirii.
Totodata, unul dintre cele mai importante momente aflate in programul vizitei a fost cel al plantarii, in mod simbolic, in curtea Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, a unui stejar special adus din Rezervatia Naturala Nemteni de pe malul Prutului, la granita cu Romania. Realizata cu prilejul debutului anului educational 2018/2019, plantarea „Stejarului Unirii” a constituit un moment emotionant si incarcat de numeroase semnificatii, extrem de apreciat de catre toti cei prezenti.


Stejarul este un simbol national al Romaniei, ale carui trasaturi sunt legate in primul rand de putere si durabilitate. Acelasi lucru ni-l dorim si in relatia cu fratii de peste Prut, o relatie cat mai trainica si puterea de a face tot ceea ce tine de noi pentru a implini asteptarile romanilor”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
Alaturi de acest moment simbolic si de intalnirea oficiala de la sediul forului administrativ judetean, programul vizitei delegatiei hincestene a cuprins si vizitarea unor obiective de investitii din judetul Cluj, relevante pentru proiectele aflate in derulare in raionul infratit si in Republica Moldova. In acest context, o atentie aparte a fost acordata stadionului Cluj Arena si Salii Polivalente, oaspetii moldoveni aratandu-se extrem de interesati de tot ceea ce presupune edificarea si, respectiv, administrarea unor astfel de obiective. Nu in ultimul rand, delegatia moldoveana a vizitat o serie de institutii culturale si obiective turistice din judet, prilej pentru discutii si schimburi de bune practici cu reprezentantii acestora.

Comentarii