S-au pus in vanzare biletele pentru Festivalul International de Teatru Interferente 2018


In cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului International de Teatru Interferente, organizat de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj in perioada 22-30 noiembrie, sunt invitate cincisprezece trupe de teatru din doisprezece tari din intreaga lume.
Editia din acest an poarta subtitlul Razboi. Prin intermediul spectacolelor si a evenimentelor conexe care vor intregi programul celor noua zile de festival, editia din acest an isi propune initierea un dialog despre aniversarea celor 100 de ani de la sfarşitul Primului Razboi Mondial si despre diversele confruntari ale vremurilor noastre.
Publicul clujean va avea ocazia de a vedea productiile unor creatori de renume international precum Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Gábor Tompa, Cezary Tomaszewski, Csaba Horváth, Balázs Benő Fehér, András Urbán, Attila Vidnyászky jr., Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, Marianne Pousseur & Enrico Bagnoli si Stathis Livathinos.
Unul dintre cele mai asteptate spectacole ale acestei editii este Elvira prezentat de Piccolo Teatro din Milano şi regizat de Toni Servillo, cunoscut si ca protagonist al filmului-cult La grande bellezza. De asemenea, in cadrul festivalului spectatorii vor putea vedea un spectacol dupa Macbeth de William Shakespeare, pus in scena de unul dintre cei mai importanti regizori de teatru contemporani, Luk Perceval. Compania de teatru Schaubühne din Berlin revine la Cluj cu productia Compassion. The History of the Machine Gun semnata de Milo Rau. O alta prezenta inedita a festivalului va fi si cea a cunoscutului regizor lituanian Eimuntas Nekrošius, cu spectacolul Sons of a Bitch.
Casa TIFF va gazdui si anul acesta dialogurile zilnice cu creatorii spectacolelor, programul evenimentelor conexe fiind completat de vernisaje, conferinte, lansari de carte si concerte.
Co-organizator: Fundatia Corvineum
Finantatori: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, Uniunea Teatrelor din Europa, Institutul Cultural Roman, UNITER, Fondul Bethlen Gábor, Fundatia Communitas, Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice.
Printre principalii parteneri ai festivalului se numara Casa TIFF, Casa Tranzit, Teatrul National Cluj Napoca, Centrul de Cultura Urbana Casino, Goethe Zentrum | Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, Eximtur, Toyota.
Pachetul Interferences Grand 2018 – care include bilete la cele opt spectacole prezentate in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj – poate fi achizitionat de pe site-ul www.biletmaster.ro, urmand ca din data de 29 octombrie sa fie disponibil si la agentia de bilete a Teatrului. Pretul pachetului promotional este de 280 lei, spectatorii beneficiind de o reducere de 25% fata de biletele cumparate separat.
Biletele la toate spectacolele din cadrul Festivalului pot fi achizitionate de la agentia de bilete a teatrului si on-line de pe www.biletmaster.ro.

Comentarii