Incepe Festivalului Interferente, editia a VI-a


Festivalul International de Teatru Interferente organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj isi deschide portile joi, 22 noiembrie 2018. La conferinta de presa organizata la Cluj, studentii la actorie ai Universitatii Babes-Bolyai, Facultatea de Teatru si Televiziune, au prezentat un flashmob imaginat de Enikő Györgyjakab pornind de la tema centrala a festivalului - Razboiul.
Cea de-a VI-a editie a Festivalului Interferente va gazdui la Cluj, in perioada 22–30 noiembrie, 16 de trupe de teatru din 13 tari.
Gábor Tompa, directorul si selectionerul Festivalului, a declarat ca editia din acest an isi propune sa ofere o tema de meditatie referitoare la schimbarile care s-au petrecut in lume in cei o suta de ani de la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Spectacolele selectionate ridica intrebari legate de individ si societate; ce posibilitati de schimbare avem intr-o lume din care dialogul a disparut?
Marea majoritate a spectacolelor invitate provin din tari din Europa Centrala si de Est intrucat aceste regiuni au fost cele mai afectate de Primul Razboi Mondial.
Publicul clujean va avea ocazia de a vedea productiile unor creatori de renume  mondial precum: Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Gábor Tompa, Cezary Tomaszewski, Csaba Horváth, Balázs Benő Fehér, András Urbán, Attila Vidnyászky jr., Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, Marianne Pousseur & Enrico Bagnoli si Stathis Livathinos, multi dintre artistii invitati fiind pentru prima oara la Cluj.
Programul va fi intregit de evenimentele OFF, care includ si in acest an discutii cu creatorii spectacolelor, lansari de carte, expozitii si concerte. Tot in cadrul Festivalului va avea loc, pentru prima data in organizarea Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Adunarea Generala a Uniunii Teatrelor din Europa. La acest eveniment vor participa conducatorii teatrelor membre ale Uniunii. 

Comentarii