KineDok, editia a IV-a, la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" Cluj


Anul acesta, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga”, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, se alatura programului european KineDok, aflat la cea de-a patra editie, powered by One World Romania.
KineDok este un program unic in Europa prin amploarea sa, desfasurandu-se concomitent in sapte tari partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si Romania, unde este coordonat de catre Asociatia One World Romania. Fiecare dintre tarile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleaza apoi in sute de locatii din toate cele sapte tari, generand astfel o comunitate culturala impresionanta.
Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiectiile fiind sub forma de cineclub. Publicul are ocazia sa vada o selectie deosebita de filme, care nu circula in cinematografele obisnuite si la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decat atat, KineDok trece dincolo de experienta pasiva a salii traditionale de cinema, organizand dupa proiectiile de film, dezbateri angrenante intre public si diversi invitati locali si internationali. Publicul are astfel ocazia sa se implice activ in discutii cu regizori, protagonisti si specialisti din diferite domenii, si sa ramana astfel conectat nu doar la actualitatea romaneasca, ci si la evenimente curente de natura culturala, sociala si politica din intreaga lume.
Programul complet KineDok desfasurat la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” este urmatorul:
Prima impartaşanie/Communion (Polonia, 2016) - 14 noiembrie;
Postasul cumsecade/The Good Postman (Bulgaria, Finlanda, 2016) – 21 noiembrie;
Bestia e inca vie/Beast is still alive (Bulgaria, Marea Britanie, 2016) - 28 noiembrie;
Funne: visand la mare/Funne: Sea Dreaming Girls (Croatia, Italia, 2017) - 12 decembrie.

Comentarii