Spectacol despre maturizare – premiera Under Construction la Teatrul Maghiar de Stat Cluj


O echipa tanara de artisti a realizat urmatoarea premiera la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Spectacolul de teatru devised cu titlul Under Construction exploreaza tematica maturizarii. Premiera va avea loc sambata, 10 noiembrie de la ora 20 in Sala Studio. Spectacolele programate in luna noiembrie nu vor beneficia de traducere in limba romana. Realizarea spectacolului a fost posibil datorita sprijinului Administratiei Fondului Cultural National – AFCN.
Coordonarea acestui proces de creatie in comunitate i-a revenit artistei Krisztina Sipos, cunoscuta mai ales ca regizor, componist si performer in teatru independent. In cadrul proiectului Under Construction lucreaza cu o echipa numeroasa din care fac parte atat membri ai companiei teatrului, cat si artisti independenti sau studenti la actorie. Spectacolul se bazeaza pe ideile si propunerile personale ale membrilor echipei legate de procesul maturizarii – regizorul avand rolul de a crea limbajul teatral unic, specific spectacolului din acestea.
In etapa pregatitoare a proiectului echipa a intervievat reprezentanti ai diferitelor generatii, a organizat focus-grupuri si dezbateri tematice in jurul temei maturizarii. Prin proiectul Under Construction echipa si-a propus realizarea unui spectacol care, printre altele, sa raspunda la urmatoarele intrebari: care este diferenta dintre o persoana matura si un copil? Ce ne face sa ne maturizam? Ce ia sfarsit odata cu maturizarea si ce aduce instaurarea ei? Ne putem oare asuma responsabilitatea pentru ceea ce rostim sau facem? Care este efectul pe care il au decizii luate in firul destinului?
Cu: Csilla Albert, Áron Dimény, István Ferenczi, Melinda Kántor, Gizella Kicsid, Rebeka Kolcza, Júlia Laczó, Rudolf Molnár, Balázs Mostis, Ferenc Sinkó, Viktória Zsuzsanna Szabó, Ágnes Szucher, Hunor-József Varga, Orsolya Veres.
Echipa: Nóra Balázs, Réka Biró, Katalin Deák, Kata Demeter, Kinga Kovács, Paul Sarvadi, Krisztina Sipos, Zsuzsanna Vass.
Colaboratori: Ilona Deme, Izabella Kasza, Polixéna Keresztesi, Éva László, Júlia Szabó.
Proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finatarii.

Comentarii