Asociatia Produs de Cluj, prezenta la "Saptamana Verde" de la Berlin


Asociatia Produs de Cluj incepe sezonul 2019 al targurilor la Berlin, unde va participa la Expozitia Internationala Saptamana Verde. Desfasurat in perioada 18-27 ianuarie, evenimentul este cel mai mare din lume destinat sectorului agricol si industriei alimentare. La editia din 2018 a targului au fost inregistrati peste 400 de mii de vizitatori.
Consiliul Judetean Cluj, prin Asociatia Produs de Cluj, va fi prezent pentru a patra oara la acest targ, cu o parte dintre micii intreprinzatori locali, pastratori si promotori ai traditiei in domeniul produselor alimentare, dar si cu un ansamblu folcloric care va asigura momentele artistice la standul Romaniei. Targul de la Berlin constituie un eveniment extrem de important atat prin prisma participarii cat si al numarului de vizitatori, aspecte care au stat la baza deciziei de participare si la editia din acest an. Un argument in plus, esential, l-a reprezentat succesul de care produsele clujene s-au bucurat la editiile anterioare.
Asociatia Produs de Cluj va avea la Expozitia Internationala Grune Woche un stand de 28 de metri patrati, unde vor fi expuse produse apicole si de patiserie, lavanda si vinuri. La Berlin va fi prezent si Ansamblul Folcloric Studentesc “Mugurelul” al Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, ansamblu care, la propunerea asociatiei clujene, a fost ales de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa asigure momentele artistice la standul national al Romaniei.
Expozitia Internationala Grune Woche de la Berlin se afla la a 84-a editie si este cel mai vizitat targ din capitala Germaniei. La eveniment vor participa aproape 1700 de expozanti din aproximativ 70 de tari, vor avea loc sesiuni de comunicari pe teme legate de agricultura si industrie alimentara, precum si dezbateri pe subiecte de actualitate in domeniu. In cadrul manifestarii expozitionale va avea loc Forumul Mondial al Ministrilor Agriculturii, reuniune la a carei desfasurare Romania este partenerul tarii gazda.

Comentarii