Clujul turistic, promovat in Peninsula Iberica


Consiliul Judetean Cluj, prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT), continua actiunile de promovare a judetului pe plan international prin prezenta, in perioada 23-27 ianuarie a.c., la Targul de Turism International FITUR de la Madrid. Targul din capitala Spaniei este unul dintre cele mai importante evenimente business to business de la nivel mondial, reunind cei mai multi vizitatori din lume.
FITUR Madrid reprezinta o platforma complexa de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adreseaza atat publicului general, cat si specialistilor din turism, reprezentand, astfel, o oportunitate pentru prezentarea Clujului si a Romaniei publicului participant. Astfel, prin participarea la targul de la Madrid, Consiliul Judetean isi propune sa faca destinatia Cluj cat mai vizibila si sa atraga atentia participantilor, in special a profesionistilor din domeniu, asupra a tot ceea ce judetul are mai reprezentativ si mai bun de oferit.
Prezenta CNIPT Cluj la acest eveniment de mare anvergura vine sa reconfirme intensificarea demersurilor Consiliului Judetean de promovare a judetului, scopul participarii fiind acela de a contribui la cresterea vizibilitatii destinatiei Cluj in randul publicului tinta format din reprezentanti internationali si specialisti din domeniu. Totodata, se urmareste atingerea obiectivelor de comunicare şi promovare, recomandare si consolidare a destinatiei in diverse medii integrate de promovare turistica si, nu in ultimul rand, adoptarea unor noi tendinte de pe piata mondiala de turism, tendinte care vin in sprijinul dezvoltarii turistice a Clujului.
Targul de Turism International FITUR de la Madrid si-a deschis pentru prima data portile in 1980 si este considerat cel mai mare targ din perspectiva numarului de vizitatori care ii trec pragul. La editia FITUR din anul 2018 au participat nu mai putin de 10.190 de expozanti din 165 de tari si regiuni, 140.120 de profesionisti si 110.860 de vizitatori - specialisti in calatorii, oficiali guvernamentali si presa internationala de profil provenind din Europa, Africa, America si Asia, ce au descoperit si, deopotriva, au impartasit cele mai recente tendinte ale industriei turistice.

Comentarii